Русия иска да смеси собствената си ваксина с тази на AstraZeneca

Москва предлага сътрудничество - също за да компенсира недостатъците на собствения си серум

   1| 2    
2
 
4
 
16
преди 1 месец
Русия почти нищо не губи от предложението, прави си безплатна реклама. Сега, дали вообще някой ще обърне внимание на сериозно на предложението е друг въпрос. Смешка. Несериозно. Комплекси. Държавна пропаганда.
6
 
4
 
15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ей тва е, взимат ваксината на Астра Зенека, разреждат я да дойде по-тънко и после гордо се изтупанчват и гръмко обявяват как са я били подобрили...

Жалки, жалки алкохолически напъни.
3
 
4
 
14
Стоян Петров до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Колкото си просветен толкова си и наивен. Бойчо си вади хляба с превод на материали. Той не може и не трябва да е компетентен дотолкова, че да вникне в глупосттa на руските предложения. Това просто е търговско трик без грам логика. Пускане на руската ваксина през задния вход в Европа, вместо подлагането
3
 
3
 
13
преди 1 месец
Тва да не са бои че да се смесват!!
И за какви недостатъци на Sputnik 5 става дума?
5
 
2
 
12
zelka007 до: Стоян Петров
преди 1 месец
3
 
2
 
11
zelka007 до: Boicho Popov
преди 1 месец
не го приемайте веднага лично ... :))) ... много съм далече от критикарски настроените съфорумци , дето търсят запетайки и точки в заглавията и изреченията ... напротив , приятно ми е и интересно да чета материали в сайта . даже бих отбелезал , който има претенции , да си направи сайт и да си пише из него колкото и каквото иска ... справяте се отлично !!

това е съобщение в twitter , точно така е ... !!

"иска да смеси" ... мисля , че е неточно използвана дума , не казвам неправилна , защото не знаем какво са имали впредвид в рассияните , ето КМЕТА веднага е направил интерпретацията ...

"иска да комбинира" ... мисля , че е по-точно като значение . ваксините най-общо казано , вкарват отслабени вируси в организма , които "обучават" имунната система да се бори успешно евентуално с истинския вирус и ако не предпазват директно то намаляват сериозно тежеста на заболяването . често , в една ваксина има различни щамове на един вирус , може да са 2 , може 3 , може 4 , може и повече ... рассияните , предполагам щото съм далече от медицински специалист , са предложили накратко това , да комбинират/обединят разработения от тях щам с разработения от astra zeneca щам в една ваксина . теоретично има логика , в една ваксина да присъстват два щама на един вирус за да се постигне по-добра ефективност . на практика само професионалисти могат зад кадър да обсъдят възможностите ... :)))

пак да напиша ... справяте се отлично !! толкова много хора ви четат всеки ден , ден след ден , значи се справяте . не е критика !! ама КМЕТА го е фанал точно в случая ... :)))
3
 
4
 
10
Стоян Петров до: дядя Вова
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Зелката твърди, че американският есминец "Джон Маккейн" е бил забелязан да се мотае по Москва река, близо до кремъл. Младите рускини се качвали на борда и черпели чуждоземците с хляб и мед и още нещо, което той отказа да уточни какво е. Мyжиците падали на колене и лъскали чепиците на моряците. Понеже ваксата се свършила, те плювaли върху обувките и търкали до получаване на съвършенният гланц. Бабулите мятали китки по преминаващия кораб, вследствие на което той се накренил. Децата весело ги приветствали със " Здраствуйте братушки". Всички се разочаровали, когато американското командване установило грешката в навигацията и заповядало отплаване. Господарят на кремъл(инч хай путин) не успял да посрещне матросите и да постави на главите им лаврови венци, но да се надяваме че следващият път ще успее. Можеш ли да потвърдиш истинността на информацията постъпила от господин зелка?
2
 
3
 
9
Boicho Popov до: zelka007
преди 1 месец
Current full dose AstraZeneca regimen resulted in 62% efficacy. If they go for a new clinical trial, we suggest trying a regimen of combining the AZ shot with the #SputnikV human adenoviral vector shot to boost efficacy. Combining vaccines may prove important for revaccinations.
3
 
7
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Рушняците се предлагат като .........., на всеки. Нали си регистрираха ваксината, защо не я продават? Отнасяли чак с презрение към астра зенека?! Понеже са смeшниците на света, първоначално обявиха 90% ефективност на спутника. Пфайзерите декларираха над 90% ефективност. Последва мигновена руска реакция - спутника стана с 92% ефектиност. Не знам си кой(мисля модерна) обявиха 94% за тяхната, спутника премина на орбита от 95% ефективност. Чеша се по глават и се чудя, ако китайците обявят 100% ефективност за тяхното си творение, какво ще сторят рушняците?
7
 
4
 
7
zelka007 до: дядя Вова
преди 1 месец
хаха ... първо мислих да ти тегля една засукана и шарена ... пък после размислих ... ама остана отворен прозорецът и забравих да отворя нов , та ти адресирах мнението си ...

брях , пих ли си сутринта гинко билобата , забравИх ... :)))
   1| 2