IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия погва Google заради пропуски в премахването на проблемно съдържание

Регулаторът е започнал административно производство, което може да доведе до съдебно дело

21:38 | 23.11.20 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Русия затяга хватката си около американския интернет гигант Google за това, че не е успял да премахне забранено съдържание от търсачката си, обяви комуникационният регулатор Роскомнадзор, цитиран от Ройтерс.

Роскомнадзор твърди, че Google не сваля до 30% от това, което властите определят като „опасно съдържание“. Според регулатора част от това съдържание е екстремистко, порнографско или свързано със самоубийства.

Звеното е открило „административно производство“, което може да доведе до съдебно дело и глоба до 5 млн. рубли (65 670 долара).

Представителството на Google в Русия е отказало да коментира въпроса.

През август руски съд глоби Google 1,5 млн. рубли, след като реши, че е виновна, че не е блокирала забранено в Русия съдържание. Същевременно и други глобални технологични компании са изправени пред предизвикателства в страната.

Миналата седмица депутати представиха законопроект, който може да позволи на правителството да ограничи интернет достъпа до американски социални мрежи, за които се смята, че дискриминират руски медии.

LinkedIn на Microsoft е блокирана в Русия, след като съд установи, че е нарушила правилото за съхранение на данни, прието през 2015 г., което изисква цялата информация за руски граждани да се съхранява на територията на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 7
georgi_shum
преди 3 години
Деби - ***. ди :)) по скалата до 100 колко т.ъп си? :) Да ти кажа ли? 10000 :)Гласовете в Джорджия бяха повторно преброени на 100% Ръчно. :) не машинно както казва де.била от клипа ти :) От местните изборни комисии. Не от хората, които ги серифицират на щатско ниво. Сертифицираха ги щатски Държавен Секретар и Губернатор Републиканци.И двамата заявиха, че няма никакви, абсолютно никакви доказателства за изборни нарушения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Русия погва Google заради пропуски в премахването на проблемно съдържание Ленче, пропуски казваш. Ето ти пропуски,как цяла Джорждия се гепи под носа на Тръмп с измами:https://youtu.be/N7qKftr4ZpMкомпютърджиите определено ще схванат как се врътка "пропуск".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още