IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заемите на бизнеса в САЩ за капиталови инвестиции се свиват с 9% през октомври

Новите заеми, лизинги и кредитни линии на американските компании през изминалия месец достигат 9,2 млрд. долара

23:12 | 20.11.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dimas Ardian/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Заемите на американските компании за капиталови инвестиции се понижават с 9% през октомври на годишна база, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данните на Асоциацията за лизинг и финансиране на оборудване (ELFA). 

Компаниите в САЩ са подписали договори за нови заеми, лизинги и кредитни линии в размер на 9,2 млрд. долара  през миналия месец. Заемите през октомври са нараснали с 6% спрямо предходния месец.

„Индустрията за финансиране на капиталовите инвестиции показва устойчивост в условията на влошаваща се пандемия и нестабилното икономическо представяне в САЩ“, посочва главният изпълнителен директор на ELFA Ралф Пета.

Базираната във Вашингтон ELFA, която оценява икономическа активност във финансовия сектор на стойност почти 1 трлн. долара, заяви, че одобренията за кредити са паднали до 72,3% през октомври от 72,9% за септември.

Месечният индекс на Фондацията за лизинг и финансиране на оборудването към ELFA, измерващ доверието се покачва до 56,1 пункта през ноември от 55 пункта през изминалия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nikolaimitev87
преди 3 години
https://luckyfish.io/?c=ygmv играйте игри и печелете крипто валути !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още