IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън спечели Джорджия и при ръчното преброяване

Никой не бива да губи вярата си в демокрацията и конституционните процеси заради случващото се в САЩ, казва Джо Болтън

07:34 | 20.11.20 г. 25
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	И ръчното броене не промени съществено резултатите. <em>Снимка: Elijah Nouvelage/Bloomberg</em></p>

И ръчното броене не промени съществено резултатите. Снимка: Elijah Nouvelage/Bloomberg

Новоизбраният президент Джо Байдън надделя над президента Доналд Тръмп на изборите в Джорджия и при повторното преброяване, което го направи първият кандидат за президент на Демократическата партия от 28 години насам, спечелил щата, става ясно от прогнозата на AP.

Байдън остана напред в Джорджия и след ръчно преброяване на петте милиона гласа в щата, заяви щатският секретар по държавните въпроси в четвъртък.

След завършване на ръчната проверка Байдън е една крачка по-близо до спечелването на Джорджия официално. Държавният секретар на щата Брад Рафенспергер все още трябва да удостовери резултатите, което трябва да направи до петък.

Байдън води с 12 284 гласа, според резултатите от проверката, публикувани в четвъртък. Досега неговата преднина беше малко повече от 14 000 гласа. Тръмп стесни маржа през последната седмица, най-вече когато изборните служители в някои окръзи, клонящи към републиканците, откриха бюлетини, които първоначално не са били събрани,  поясняват служители.

Рафенспергер, републиканец, беше наредил на избирателните съвети в 159 окръга на щата да извършат ръчно преброяване на всяка една бюлетина.

Преброяването започна на 13 ноември. Байдън вече беше събрал достатъчно гласове на Изборната колегия въз основа на преброяване на гласове и прогнози на AP, за да стане избраният президент.

Междувременно бившият американски съветник по националната сигурност Джон Болтън посъветва европейците да стиснат зъби и да изчакат последните дни на американския президент Доналд Тръмп „Никой не бива да губи вярата си в демокрацията и конституционните процеси само поради сегашните затруднения във Вашингтон. Проблемите ни не се дължат на някаква грешка в системата. Те са заради Доналд Тръмп“, каза Болтън пред редакционната мрежа Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Времето до 20 януари (предаването на властта) на пръв поглед изглежда дълго. Но скоро ще е Денят на благодарността, след това Ханука, Коледа, Нова година”, каза Болтън. „Абсолютно съм сигурен, че след предаването на 20 януари ще имаме напълно нова ситуация“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

25
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
Помня как веднъж собственият ти брат - Гробарят, те тръшна върху тимберицата ти. Явно здравата те е увредил... :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 2
julian12
преди 3 години
След като над 70 милиона са гласували за Тръмп смятай ти колко нишо не знаеш за неговите дела като президент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 2 rate down comment 6
kane
преди 3 години
За съжаление вируса спечели изборите на байдън, а не той самия. Просто бе на точното нясто в точния момент. Учудвам се че 70 милиона гласуваха за съучастника на собствения си убиец... янките са наистина много празни говедаре и червени вратове и това е така щото сопа не са яли, а сами са я въртяли. Колкото и капитала да им го набива от зад - толкова по - празни стават горе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 10
kane
преди 3 години
Тръмп е най-долното мекотело било някога начело не само на сащ, но и може би на целия свят. Трудно ми е да го нарека човек! Просто същество, което показва на цял свят как със желние се успява в "бизнеса", а не с качества. Също както мутрите успяват в бг, същите качества са необходими за "успехи" в "бизнеса" и по цял свят. Като куче държи кокала и с нечисти методи до кайности стига и се излага и не му пука. И корона го хвана и тя се отказа...непукист долен. Падение! Може ли да има падение на нещо невъздигнало се никога? *** болна. Тази жалка ***, бе допусната до най-високите нива на управлние на света без да има качества за този висок пост и всички виждаме резултатите от това. Ако едно нещо мирише лошо, лепне , цапа, не се чисти, не се мие, не се маха, отблъсква и прави петна, никой не иска да го пипа, никой не исика да се занимава с него и на цвят е като лаiно и прилича и се държи като lайно,ясно е че е лайno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 7
khao
преди 3 години
ахххх, колко сиии тъъъп. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 7 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
клоунът си отива момчета ... :))) ... амин ! в учебниците по история с 2 реда остава ... като факт ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 6
Zlato
преди 3 години
Единственото, което виждам в тези избори е, че изборите в най-голямата "демокрация" се оказват голям та.ша.к. В Западна Европа някой да е чувал да се гласува по пощата? Ако не се разберат нещо, следващите четири години ще минат под сянката на Големия перчем. Републиканците ще пържат демократите по всички възможни линии. Съсипаха доверието в САЩ с това гласуване по пощата.Plot to Register 8,000 Dead and Fictitious Voters Leads to 2 Arrests in L.A.The two men, Carlos Antonio De Bourbon Montenegroalso known as Mark Anthony Gonsalvesand Marcos Raul Arevalo, allegedly submitted the applications between July and October to the Los Angeles County Registrar-Recorder's Office and the California Secretary of State for processing, according to NBC Los Angeles.The men wanted the offices to send them mail-in ballots to be cast in the November election. They allegedly used three post office boxes in the city of Hawthorne, California and Montenegro's home address to carry out their scheme.https://***.newsweek.com/plot-register-8000-dead-fictitious-voters-leads-2-arrests-la-1548249
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 6
michaelis23
преди 3 години
Руската намеса е доказана - дори Путин я призна, но не за това беше разследването. --------------------------------------------------------------ко ?!? я поФтори .... :)) къде ве я го постни тва че съм го пропуснал нешо из мъглата, и пак да пошестим, а са що немаше "руска намеса" не ги кефи ли поече или ко ?! Мое па да ги е фанал страх в Масква да не земат да лепнат короната от хаквания .... :)) Ае ей риби плитководни, Съда им каа : - Да изборите са легитимн тия доказателства са неверни и мавзолея ше е президент или НЕ изборите са манипулирани доказателствата са верни, треа се преброи пак, ако до края на Януари 21ва не е избран президента влиза 12 поправка в закона и Хауса назначава президент а Сената Вицето им там ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 5
michaelis23
преди 3 години
а начи руска намеса имаше 2016та явно Хитлерица не ги е кефела и са пак руска намеса ама за Жо Байдъна вече щот явно Тромпета не ги кефи повече ?? .... :)) Ае стига с тия намеси от "извънземните" то и там от руснаци до руснаци има разлика, кои са дали ама те не са с тия, а са с ония, та на зет им на тъщата след 8 колено *** .... А са избирателите разбираш ли му дали червен картон, е са че има няколко гробища гласували за Жо и малко други бъзикни с неколко 100тин хил. гласа, тва не се брой тва е измишльотина ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 3
Zlato
преди 3 години
За Мичиган нещо не се чува. Там едни републиканци отказали да подпишат протоколите за победата на Байдън и сега голям рев. Май ще изпуснат срока. В понеделник е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още