Задава ли се нов биткойн балон?

Криптовалутата остава рисков актив, въпреки подобряването на пазарната структура и напредъка в регулацията

4
 
5
 
8
nike09 до: GringoStar
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Винаги 95 % от богатството в света се държи от 5% най-богати хора много преди появата на биткойн е било така.Това не е аргумент.Акциите на компаниите са много по-податливи на изкуствено завишаване сравнени с биткойн!
2
 
7
 
7
nike09 до: evlogi
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Съгласен съм с всичко на 100%.бих допълнил:Тезата.че се използва за нелегални разплащания е смешна...Сравнете колко нелегални дейности се финансират с биткойн и колко с долари например!Другото което искам да кажа на тези който мислят,че ако правителствата се опитат да забранят биткой цената му ще падне.Всичко което е забранено от закона е много по-скъпо,а не се е обезценило!
0
 
7
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Доста вероятно е скоро да има срив, тъй като цената на биткойна се дъближава до историческия максимум и в подобна ситуация спекулантите стават нервни. Първите разпродажби може да отприщят лавината. Но аз не смятам, че сривовете са нещо лошо. Ако искаш да спечелиш от валута или актив (каква е разликата?) - цената им трябва да се движи. В това отношение биткойнът е уникален, не само че се случват големи сривове (които са стигали до 90%), но и след това той винаги се е възстановявал.
2
 
8
 
5
преди 2 месеца
Мен ми е най-забавен аргумента, че не се използвал особено биткойна за разплащания.Чак се чудя как е възможно уж финансово грамотни хора да използват подобен аргумент.Явно те продължават да се подвеждат от името му-криптовалута, и си го представят като заместител на фиатните валути, с които си пазаруваш, и които централните банки могат да си манипулират както си искат.Но Биткойн не е валута, а е инвестиционен актив, както златото и акциите.Да не би някой да използва злато и акции , за да си плаща сметките.Като освен това биткойн има и едно друго предимство-фиксирания максимален брой.Докато злато има още много в земята, а акции могат да се издават нови във всеки един момент,то огромната част от биткойните,които биха могли да се предложат на пазара вече са изкопани-над 18 млн са в обръщение, от които се смята,че около 2 млн са изгубени, и както всеки ,който е запознат с материята добре знае,максималният брой който въобше някога ше бъде добит е 21 млн.В момента новото предлагане вече е съвсем минимално.Няма нищо особено в покачването на цента му, простото уравнение за търсенето и предлагането действа тук.Разбира се , спадове ще има,както и досега е имало,но който мисли дългосрочно и се възползва от спадовете, за да допълва портфейла си, ще излезе далеч напред.
7
 
5
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И още как! Схемата е проста.
1. Покачване. Медиите раздухват новината и народа се юрва да купува.
2. Следва голям спад на цената и балъците "инвеститори" очакващи голямата далавера го духат, защото не получават очакваната печалба и губят пари.
3. Дилемата е, да продавам ли или да чакам следващо поскъпване??
3.1. Ако продам на загуба съм се прецакал окончателно.
3.2. Ако задържа, ще затворя едни пари в очакване на вдигане на цената, която я се вдигне, я не и така затварям пари, които иначе биха носели печалба от друга по-сигурна и смислена инвестиция.

Извод: това е игра за професионалисти, не за аматьори, защото, аматьорите губят в тази игра накрая.

Сега е момента набуталите се преди 3 години да си изтеглят кинтите, защото след пика ще дойде спад и така докато има балъци да се набутват по тая простотия.

Близо 95% биткоина се държи от около 100 човека в целия свят, които могат да го манипулират както си искат, а приложението му като реална парична система е без бъдеще.

Според мен цената на Биткойн ще се вдига не заради това, че е много ценен, а заради скъпият му добив, който есъшност е имагинерен и безмислен.

По-добре инвестирайте в акции на технологични компании, отколкото в тая измислена фантасмагория.

Като си платите таксите по конвертиране, банкови транзакции и данък печалба, това което ще спечелите, няма да е това, ако ги бяхте инвестирали в бързооборотни стоки например. Но всеки сам си решава.

0
 
10
 
3
Solar Power до: дядя Вова
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И аз така мислех като теб и преди години имах 10-ина биткойна и ги шитнах по $350 пак бях на печалба но има едно златно правило buy&hold :)
Важи и на нормалните борси. Широко портфолио купуваш и държиш 20-30 години няма начин да загубиш.... поне не се е случвало досега в историята :)
3
 
7
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не се задава естествено :) Някои хора набълбукали се с недвижими имоти сънуват мокри сънища и се ядосват че пропуснаха да направят едни бързи х3 х4 вместо мизерни проценти...
10
 
2
 
1
преди 2 месеца
Задава ли се нов биткойн балон?

Не, Цепелин! С перки и дистанционно от Лангли/Ленгли
(или както му викат според кълченето на езика).