Тръмп срещу Байдън – какво ще се случи на финансовите пазари?

Инвеститорите не са склонни да заложат все още на нито един от двата сценария

0
 
2
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Никой не пише за корумпирания Джо, Големите "демократични" медии крият : https://nypost.com/2020/10/21/hunter-biden-laptop-linked-to-fbi-money-laundering-probe-report/
1
 
0
 
2
преди 6 месеца
САЩ са с неправилна емисия на долара.
Грешката на Федералният резерв (Фед) подсигурява възникване на щети. Президентът на САЩ е жертва на грешката на Фед. Досега президентите на САЩ временно отлагат своя политически провал чрез взимане на държавни заеми за да плащат щети от грешката на Фед.
Устойчиво успешен президент на САЩ е възможно при подобрена емисия на долара.
3
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хубав анализ, дано повече такива има.
Не съм съгласен само с очакванията за златото и среброто.
От гледна точка на златото, то е хедж, а рисковете в икономиката са далеч повече от изборите в щатите. Ковид, регионални военни конфликти, спад на жизнения стандарт по света, печат на пари и тн. - всичко това ще задържи златото скъпо. И тренда е само един. Когато ковида премине, пазарът се успокои, тогава ще дойде инфлацията.

Относно среброто - според мен ще се движи с пазара. То вече не се ползва от банките за хеджиране, а е почти изцяло индустриален метал. Имайки голямо приложение в новите технологии, очаквам цената бавно да се покачва, заедно с пазара, но с малко по-бързи темпове.
Не е лоша идеята за ЕТФ в сребро дългосрочно, според мен.