Сбогом на парите в брой? Идеята крие и рискове

Според актуално проучване търговците в Швеция може да не приемат плащания в брой след 2023 г.

1
 
3
 
5
Lucifer до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Купуваш на вересия....изплащаш на магия(забавено или забравено плащане)...и никакво дигитално, кешово или бартерно плащане.....това е бъдещето!
1
 
11
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Когато се премахне анонимността на покупко продажбата, пазара престава да е регулатор. Създават се условиа за персонални цени. Колко струва едно шише вода в пустинята? Колко струва аспирин, ако ти спасява живота? Е това е което се иска. Монополна индивидуална цена. От което печели само най-голямата акула. Добре дошли в маскарад на Гугъл.
7
 
2
 
3
преди 1 година
Злокобният проблем на съвременната цивилизация е неправилното емитиране на пари.Грешката на централната банка подсигурява за щети.Промяната на начина на плащане на неправилно емитираните пари не може да спаси от катастрофална криза.За устойчив просперитет в съответна държава е необходимо подобрено емитиране на пари.
1
 
8
 
2
mrynmryn до: фиг.1
преди 1 година
Няма профилна снимка
POS терминали на батерия? Наскоро влязох в един магазин без ток, дори и с пари в брой, ми беше трудно да си купя нещо, защото трябваше да чакам 5 минути, да запишат 3 баркода на ръка и какъв продукт е.Според мен има нужда от промяна на материала за изработка на банкноти. Юаните, могат да се перат без проблем и са доста по-издръжливи, което намаля и нуждата от честа подмяна.
0
 
18
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Възхвалявайте предимствата на дигиталните пари, ама ако спре токът, как ще си купите хляб?