IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Има шанс Starship да извърши безпилотна мисия до Марс до 2024 г.

Основателят на SpaceX е на „80-90%“ убеден, че новият космически апарат ще достигне околоземна орбита през 2021 г.

10:30 | 17.10.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Основателят на SpaceX Илон Мъск заяви, че е на “80-90% убеден”, че новият космически апарат на компанията Starship ще достигне орбита през следващата година, като добави, че има шанс той да е готов за безпилотна товарна мисия до Марс до 2024 г., съобщава Bloomberg TV Bulgaria

“Първоначалните тестови полети ще са трудни за провеждане и с висок риск от провал”, коментира Мъск.

Space Exploration Technologies изгражда прототипи на огромния кораб в Бока Чика, Тексас, като допълнение към амбицията на Мъск да установи станция на Марс. Компанията спечели и договор с НАСА за система за приземяване на Луната, която използва новия апарат.

Мъск прогнозира, че Starship може да бъде готов за тестване за презареждане на гориво в околоземна орбита през 2022 г., което е голям крайъгълен камък за апаратите, целящи да превозват товари до Луната и Марс. Той обаче добави, че очакваните дати за прогреса на апарата са “само предположения, очевидно” и могат да се променят.

“Не е като да имам всички тези тайни дати и просто да ги крия от хората”, заяви Мъск.

Отвъд орбиталните тестови полети Мъск отбеляза, че SpaceX има шанс да е готова да изпрати Starship с товар до Марс, но без хора, през 2024 г. Това също е годината, в която НАСА иска да върне астронавти на Луната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Има шанс, разбира се, хаха, .... остава само да се намери кой да плати сметката. И ако искат хамериканците пак да са първи ще се намерят парите. Друг е въпроса дали си заслужават разходите ама тлъстите най-богати 1% от обществото са над нивото на подобни безсмислени разсъждения... Важното е да се развее американски флаг и на Марс от следващия Нил Армстронг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
В роскосмося в момента на полигона вечер вървят ралита с жигулита, разхождат и изпикават кучета, а денем продават зеле. В неделя има битпазар и конкурс по казачок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
в момента текът тестове на прототип номер 8 с монтирани вакуумни раптори , скоро ще ги включват за наземни тестове с гориво и ако всичко е успешно скоро полет на 20км височина за тестване на елероните . има сглобен прототип номер 9 , сглобяват номер 10 , който вероятно ще лети на ниска околоземна орбита . тече сглобяването на първият бустер за орбиталния полет . тия дни бяха докарани и първите чарколяци в завода им за прототип номер 14 ... дядя вова , сглобяването на батутите върви с пълна сила , как е в роскомикс настроението ... ?! някоя мултика да дадеш за безаналогова чудесия ?! загуби инерция нещо ... то е като с онази другата работа , спреш ли после нема почване ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още