Грета Тунберг: ЕС трябва да даде всичко от себе си в борбата с въглерода

Ако Франция не е способна да поеме инициативата, няма как да се очаква, че страни като Китай и Индия ще изпълнят ангажиментите си, изтъкна шведската екоактивистка

   1| 2    
0
 
4
 
12
преди 3 дни
Тая пикла мнооооого на сериозно се взе бе .... кой изобщо стои зад нея и да й дават трибуна на изява ?? Че е едно поставено недорасло момиченце е ясно, но кой се крие зад нея, тва е въпроса. Кой или кои изровиха това недоразумение грета ??? Вместо да ходи на училище и да си гледа пубертета и да си хване гадже тая *** е тръгнала да спасява света .... баси в кви времена живеем !?!!
3
 
3
 
11
zelka007 до: Zlato
преди 4 дни
преди елката да започне да ти фаща нулите на екрана вземи попрочети малко за какво се използват литиево-йонните мега батерии в енергетиката ... освен това за тази една седмица слънцето ще спре да грее ли ?! вятъра ще спре да вее ли ?! реките ще спрат да текът ли ?! вълните в морето ще спрат ли ?! геотермалните полета ще изстинат ли ?! ... :)))

откъде въобще ти хрумна , че в промишлен мащаб ще се съхранява енергия с литиево-йонни батерии дългосрочно . или искаш да ни демонстрираш , че можеш да умножиш последователно 3 числа ... :))) ... да си чел и ли слушал за гравитационно съхранение на енергия , например ПАВЕЦ чаира е точно такава технология ... да си чел за криогенно съхранение на енергия ... да си чел за термично съхранение на енергия ... ?!
2
 
1
 
10
Zlato до: Zlato
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Елката ми е американска, ама и тя не може да ги хване тези калкулации :))
2
 
1
 
9
Zlato до: zelka007
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Това зимата го горим за час-два. Изчисли, ако трябва една седмица да караме на батерии. Тогава става забавно :)
1
 
5
 
8
zelka007 до: Zlato
преди 4 дни
6GWh = 6.000.000kWh
6.000.000 x $190 = $1,140,000,000 ... ?! ... и то по цени от преди 2-3 години

кви трилиони те гонят в сънищата ... тва да не са ти съветЦки военно-временни разходни норми ... :))) ... освен това литиево-йонните батерии не са подходяща технология за дългосрочно съхранение ... има други технологии за целта ... :)))
3
 
3
 
7
zelka007 до: Hahoto2
преди 4 дни
тъй де ... беляНЕ прогнозна цена 10млрд. евро . и то доста консервативна оценка , щото като гледаме други подобни проекти цената ще е поне двойно ... :))) ... хранилище за високо радиоактивни отпадъци , прогнозна цена 4млрд евро и то консервативна . смятай и козлодуй , щото там още не правено също ... а около 7-8 години продължава процеса на гасене на отработеното гориво , остъкляването му и погребването .... след 300 години пак преработка , такава е технологията ... и все още не сме си решили и 30% от необходимият ни ток . викаш евтинийка , а ?! ... :))) ... а хранилището за нискорадиоактивни отпадъци все още се строи и то първа фаза за незнам си колко милиона беше само тя ... :)))

по света хората ще забравят за какво иде реч вече и си карат на ВЕИ и им дреме на шапката ... :)))
3
 
1
 
6
0pk до: Hahoto2
преди 4 дни
Той зелков е готов да плати цената. Другите да му мислят. :]
4
 
2
 
5
Zlato до: Hahoto2
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Аз само за батерията с капацитет 6ГВ/час за една седмица го смятам към половин трилион евро :)
6
 
3
 
4
преди 4 дни
Над 6000 евро на глава от населението в България би струвало пълното преминаване към "ЕВТИНОТО" ВЕИ, само преминаването или 42 милиарда евро и това забележете, ако не се краде от тези пари, докато се прави! Толкова Зелев, за евтиното сиренце, в капана за мишлетата!
3
 
4
 
3
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Злобна и грозновата откачалка!
   1| 2