IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lime вече е и в Пловдив

Първата услуга за споделено ползване на електрически скутери във втория по големина български град ще е факт от утре

12:45 | 02.10.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lime</em></p>

Снимка: Lime

От събота, 3 октомври, електрическите скутери на Lime  ще са достъпни и в град Пловдив. Investor.bg писа преди две седмици ексклузивно за експанзията на услугата и влизането ѝ във втория по големина български град.




Зоната на обслужване е разделена между двете страни на р. Марица. Северната част покрива пространството между бул. България, бул. Цар Борис Обединител III, бул. Марица и ул. Победа. Южната зона се простира между бул. 6-ти септември,  бул. Източен, бул. Христо Ботев и бул. Васил Априлов. Цените за ползване са 1,20 лв. за отключване на скутера, плюс 0,25 лв. за всяка минута каране.

“Жителите на Пловдив вече могат да се възползват от нов вид транспорт, който стана предпочитан от милиони хора по  цял свят. Електрическите скутери на Lime ще позволят както на местните хора и така и на туристите, да видят града от различна гледна точка. Ние показваме, че ежедневните ни пътувания не трябва са изпълнени с чакане в задръствания. Напротив. С нашите скутери придвижването се превръща в удоволствие. Щастливи сме, че въпреки пандемията, ние успяхме да осъществим своя план за разстрастване в страната и да превърнем Пловдив в новия дом на микомобилността. В следващите месеци ще има все повече точки в България, където  хората могат да използват само едно мобилно приложение за нуждите си от придвижване в градска среда, а именно това на Lime”, казва Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция.

За да използват скутери, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS.  След това те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират. Районите, където паркирането на скутер не е позволено, са маркирани в червено.

За почти 8 месеца услугата на Lime в София успя вече да генерира над 150 000 пътувания и да привлече повече от 30 000  потребители, които заедно са изминали над 220 000 км.

Средното пътуване в София вече продължава 9 минути, а общото разстояние, което клиентите в България  са изминали, при положение, че от  март до септември Lime не работеше, е над три пъти обиколката на Земята, отбеляза Анчев преди две седмици в гостуването си на технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Години водихме война срещу паркираните автомобили, но щом тротоарите се освободиха, появиха се велосипедepacтите, които карат с висока скорост между пешеходците, а сега и гнycните тротинетки. Говоря за София, в Пловдив не знам как е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
kbderror
преди 3 години
Разбирам платената публикация... смятам за редно да се говори и за другите градове. Във Варна примерно също има тротинетки, да не са Lime, но има. За БГ стандарта ми е трудно да преценя колко са приемливи цените им, но е факт, че не съм видял досега абонамент от нито една компания. (В София специално, че там са няколко "оператора" :) )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
Браво.....,това са цени като за България.....В Мюнхен е 5 евро за цял ден,но като цяло никой не използва скутерите повече от час-два.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още