Управителят на БНБ: България ще приеме еврото през 2023-2024 г.

Ще влезем в еврозоната след изпълнение на маастрихтските критерии и след като постигнем съответната степен на институционална и реална конвергенция, посочи Димитър Радев

   1| 2    
1
 
1
 
11
преди 3 седмици
"Под инфлация се разбира постоянно и цялостно покачване на паричните цени, което означава постоянен спад в покупателната способност на парите. " Добре е в икономически сайт да се правят разлики между терминът "инфлация" и епизодични ценови шокове на определени ценови категории породени от всевъзможни причини . Та на кратко - повишаване на инфлацията в страните приели еврото НЯМА , което от своя страна не изключва някой стоки да си повишат цените за определен период от време докато намерят новата си равновесна точка
2
 
3
 
10
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
3-4 години са мнооого дълъг период за държавата на тиквите, където днес е едно, утре друго ... нищо чудно след 4 години тиквата да ни е направил руска република и вместо евро да имаме рубла ! .... той и Гешката каза че няма да става прокурор, а Тиквата че ако има протести ще си подаде оставката .. нънци! :)
7
 
3
 
9
scott до: zelka007
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
ма прав си.
Моите инвестиции са само с 20 дена напрет. Да затволим такиви пари за пет години....немам. ама радевия ИМА.
Ако сатне на неговото - ше ги съберем некак. Готов съм да си заложим и заднике + да земем кредит за оставащата сума. за ерм-2: ей тоз номер не ми е ясно как стана. Кво ли обещаха, кво ли дадохме. не ми го побира ъкълът.
6
 
3
 
8
zelka007 до: Petar2015
преди 3 седмици
курсът ще е този в момента ... 98% вероятност , ако ще залагаш на 2% обезценка , отсега си смени евра ...

средствата за обезпечение си остават по с/ка в БНБ , една малка част се връщат в търговските банки ...

аз лично ако мога да всигна и/или закръгля цените ще го направя . ако пазарът не позволява , а българският пазар е пазар на дзифтари и тънкана тарикати по принцип и в общи линии получават това за което си плащат , няма да ги коригирам с много ... тъй с цените ... :))) ... за 5 години няма да забогатеем с много , така че и цените няма да се коригират ... :)))
4
 
1
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ама и вие сте едни ... "Той очаква в дългосрочна перспектива както цените, така и доходите в България, да се движат нагоре. " - така де, туй било нормално, така че не риткайте сега а излизайте от джобовете :)
4
 
7
 
6
zelka007 до: scott
преди 3 седмици
ти и друг път си прогнозирал това-онова пък то не е ставало ... ту сривове , ту колапси , и пишеше че няма да влезем в ерм2 ... пък нещо не ти се получават винаги нещата , пък и нямаш да депозираш 1млн. за 5 години ... :)))
7
 
7
 
5
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Не е лошо, таварищи путепоклонници, преди да църкате, да си покажете носовете извън панелките, да попътувате малко.

В нито една държава от последно приелите еврото, като Литва, Латвия, Естония, Словакия - нямаше увеличаване на цените.

Айде отивайте да мяукате срещу ЕС другаде.

Между другото, в любимата ви кална дупка Расията, доходите са средно 2-3 ПЪТИ по-ниски от изброените държави, "прецакали" се с Еврото.
7
 
6
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Радев, брадати лъжецо,

НА БАС НА 1 МИЛИОН ЕВРО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НАМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА!
Звънни ми, отиваме при нотариус и павиме съответните документи. 1 милка, платима на 01.012025-та.
Мен лично, не ми се чака толкоз, ама кат си рекъв срокчета, на твойта да е.
Как ше ми намериш телъ? Още по поста ше ми узнаеш номерът, при интерес.
Що така, уважаеми твърдъ и твърдъ също така, че България нема да влезе у евронът?
ЩОТ ТОВА Е СЕ ЕДНА ДА ПОКАНИШ СЛУГИНЧЕТО ДОВЧЕРА ДА СЕДНЕ И ДА ВЕЧЕРЯ НА ОБЩАТА МАСА. За некое прилежна, приветливо и умно - мож да се случи. булгариен не е в таз категори!
7
 
7
 
3
преди 3 седмици
Първото ми ходене в Гърция съвпадна с приемането на еврото там, основна тема беше колко много са скочили цените, още помня как се обсъждаха увеличения на безброй стоки с 50-60% при смяната на валутата, а имаше и с повече. Но щом банкерът е категоричен, явно паметта ме лъже, лъже, лъже, лъже
8
 
6
 
2
преди 3 седмици
"Банкерът е категоричен, че еврото няма да повиши цените на стоките и услугите, което се потвърждава с факти от историята на въвеждане на европейската валута в други страни."

Брадата лъжа !
   1| 2