IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Фантастико" строи търговско-развлекателен комплекс за 25 млн. лв. в Перник

Супермаркет на веригата за 9 млн. лв. ще се появи и в Ботевград

13:53 | 01.10.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Фантастико</em></p>

Снимка: Фантастико

Търговската верига "Фантастико" ще строи търговско-развлекателен комплекс в Перник, който ще бъде първи по рода си за компанията и най-мащабният й проект до момента. Тя е финализирала и сделка за имот за супермаркет в Ботевград.

Очаква се двата проекта да бъдат финализирани през 2021 г. и са на обща стойност над 34 млн. лв., съобщават от компанията.

Инвестициите са с изцяло собствени средства, като в двата обекта ще бъдат разкрити около 250 нови работни места.

Проектът в Перник е с разгъната застроена площ от 10 753 кв. м и ще включва най-модерния досега супермаркет "Фантастико", боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, а партньори на веригата ще имат свои магазини и обекти за различни услуги. Комплексът ще разполага с модерна детска площадка, голям паркинг и богато озеленяване.

Строителството е поверено на фирма „Бараж Груп“, а дизайнът е на студио Cityscape.

Собственикът на "Фантастико" Валери Николов коментира в съобщението, че много жители на Перник работят в магазините на веригата и в момента пътуват всеки ден до София. Новият обект ще им позволи да работят в родния си град, а в същото време ще бъдат открити и работни места за нови служители в града.

Комплексът ще бъде изграден в квартал „Изток“, на улица „Юрий Гагарин“.

"Фантастико" ще започне строителство на супермаркет и в град Ботевград, като сделката за закупуването на имот с площ 6700 кв. м е била финализирана преди дни. Инвестицията в обекта ще надхвърли 9 млн. лв. Супермаркетът с кафетерия, детска площадка и паркинг също трябва да отвори врати през 2021 г.

Тази година веригата откри два нови супермаркета в столичния квартал „Манастирски ливади“ и в град Банкя, които са създали над 200 нови работни места. Общите инвестиции със собствен капитал са възлезли на около 34 млн. лв.

Към момента "Фантастико" управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфейла на компанията влизат още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс JoyStation, MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
Явно някои са ме разбрали погрешно, тъй че нека да поясня. Не съм против благотворителността. Но да те карат да даряваш пари пред други хора - това е изнудване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Не пазарувам често от Фантастико, макар че цените им са доста сносни. Но на няколко пъти ме издразни, че касиерките ми предлагат да даря пари за Уницеф. Какво е това, някаква търговска политика, или защото на челото ми е написано "Балък"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още