IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският бизнес е добавил 749 хил. работни места през септември

Изчисленията на изследователския институт ADP се различават от официалните правителствени данни през последните месеци

16:44 | 30.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските компании са добавили 749 хил. работни места през септември, показват данните на изследователския институт ADP, публикувани в сряда. Те свидетелстват, че постепенното възстановяване на пазара на труда продължава, тъй като търсенето нараства въпреки продължаването на пандемията от коронавирус, предава Bloomberg.

Въпреки че ръстът в броя на работните места може да се разглежда като добра новина за пазара на труда, индикаторът на ADP за заетостта в частния сектор все още се намира с повече от 10 милиона под нивото си отпреди пандемията.

Поддържането на икономическото възстановяване зависи от степента, до която правителството контролира разпространението на коронавируса, а също и от това дали законодателите ще преодолеят противоречията си относно предоставянето на допълнителна държавна помощ.

„Пазарът на труда продължава да се възстановява постепенно“, заяви Аху Йълдърмаз, вицепрезидент и съпредседател на изследователския институт ADP.

Данните на ADP предхождат месечния доклад за заетостта на федералното правителство, който ще бъде публикуван в петък. Икономистите прогнозират, че работните места в частния сектор са се увеличили с 875 хил. през септември след ръст от 1,03 милиона през август. Цифрите на ADP се различават значително от данните на правителството през последните месеци.

Работните места в малкия бизнес са се е увеличили с 192 хил. през миналия месец, докато тези в средния бизнес са нараснали с 259 хил., показва докладът на ADP. В големите компании броят на работните места е нараснал с 297 хил.

Заетостта при доставчиците на услуги се е увеличила с 552  хил. през септември, основно в секторите на търговията, транспорта и комуналните услуги, както и в здравеопазването и социалното подпомагане. Работните места при производителите на стоки са нараснали със 196 хил. през миналия месец, включително 130 хил. в промишлеността и 60  хил. в строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
"Поддържането на икономическото възстановяване зависи от степента, до която правителството контролира разпространението на коронавируса..." От кога правителството може да конторлира болести? Правителствата налагат тъпите си правила като се извиняват с болест, която е по-малко опасна в доста отношения спрямо обикновен грип. Инвестор-а голям срам. То бива да си безгръбначно, но чак пък толкова...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
"въпреки пандемията..." хората разбраха, че това е един голям цирк и въобще не им обръщат внимание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още