IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да го наречем асоциално!

Сега поне знаем наистина до каква степен Тръмп обича Америка

08:48 | 29.09.20 г. 12
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ken Cedeno/Sipa/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ken Cedeno/Sipa/Bloomberg

Доналд Тръмп е платил смешния данък върху доходите от 750 долара през 2016 и 2017 година.

В годините преди това той редовно се е представял за толкова беден, че изобщо да не дължи данъци. Човекът, който винаги се хвалеше с богатството си, винаги е нямал пари, когато става въпрос за това да даде нещо от това богатство на широката публика. Данъци? По този въпрос Доналд Тръмп вероятно е на едно мнение с нюйоркската милиардерка Леона Хелмсли, която почина преди няколко години. "Ние не плащаме данъци", предполага се, че е казала тя. "Само малките хора плащат данъци."

Дали това, което Тръмп прави, е незаконно? Според досегашните сведения - вероятно не. Дали е нелегитимно? Естествено. Когато президентът на Съединените щати използва всеки възможен трик, за да плаща по-малко данъци от служителите на секретните служби, които го защитават, отколкото секретарите, готвачите, слугите и градинарите в Белия дом, да не говорим за обикновените работници в провинцията, за чийто адвокат Тръмп постоянно се представя, то това е просто неприлично. Можем да го наречем и асоциално.

Но това всъщност не е нищо ново. Доналд Тръмп не се интересува от общественото благо. Широката общественост, държавата, обществото, не му пука за нищо от това. За него е важно само той лично да направи своя ход. Ако може да направи това, се смята за умен. В крайна сметка сметката я плащат ”малките хора".

Не бива да се очаква тези разкрития да имат някакво значително въздействие върху предизборната кампания. Привържениците на Тръмп го обичат, въпреки че е такъв, какъвто е. Неговите противници го презират, защото е такъв, какъвто е. Една статия в New York Times вероятно няма да промени тези утвърдени възгледи. Но следващия път, когато Тръмп каже в предизборната кампания, че обича Америка, ще знаем колко струва тази любов за него. 750 долара годишно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 1
vzhekoff
преди 3 години
Интересо, че не пишат мумията Байдън колко данъци е платил. Да не се окаже, че и той толкова ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
cyclop
преди 3 години
Вече го писахте... https://***.investor.bg/sasht/337/a/new-york-times-trymp-ne-e-platil-pochti-nikakyv-danyk-prez-2016-g-i-2017-g-312710/?utm_source=internal&utm_medium=article&utm_campaign=tag_box Сега два пъти ли ще фактурирате за същата тема, или едното е бонус за добрите клиенти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още