Да вкараме тока в склада

За да се постигнат климатичните цели, капацитетът на системите за съхранение на електричество трябва да бъде 50 пъти по-висок до 2040 г.

1
 
2
 
4
zelka007 до: Hahoto2
преди 3 седмици
дали може да се захрани един град само на литиево-йонни батерии скоро ще разберем . в калифорния ще строят 1,2ГВт на тесла . тя ще е способна да захранва всички къщи в сан франциско (почти 1млн. души) в продължение на 6 часа без чужда помощ . ориентировъчна цена на база това което се знае от австралийската инсталация $600млн. - вероятно по-ниска ... в австралия ще строят 7 х 100 , в южна африка още 4 х 100МВт ... имаше поръчки и за други места по света ...
0
 
3
 
3
преди 3 седмици
То всичко много хубаво ама един, наистина един специалист по енергитика не виждам поканен. Викнете проф.Валентин Колев, да ви обади за складирането на енергия. Ние със Залевия веднъж дискутирахме, складирана енергия - еквивалент на колко мощна бомба ще трябва, за да се гарантира достатъчно запаси на един 100-200 хиляден град, с развита промишленост.
0
 
2
 
2
zelka007 до: Dr.Justice
преди 3 седмици
на първо място цена ... на второ място технологично не са толкова "узрели" като литиево-йонните ...

иначе в мащаб се експериментира с натриеви и цинкови ... в саудитска арабия опорните батерии за интегриране на ВЕИ са натриеви ... :)))
0
 
2
 
1
преди 3 седмици
ами ванадиевите батерии ??
Защо не се споменават ??