IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's поглежда и към Далечния изток на Русия

Веригата за бързо хранене планира да отвори първи ресторанти в Хабаровск и Владивосток

14:46 | 14.09.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Глобалният гигант в бързото хранене McDonald’s планира експанзия в Далечния изток на Русия през декември, като отвори ресторанти в градове като Хабаровск и Владивосток за първи път, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

McDonald’s не уточнява колко нови ресторанта ще отвори в региона, но съобщава, че първата фаза ще създаде около 300 работни места.

„Развиването на мрежа от клонове в Русия е един от топ приоритетите на компанията ни. През 2020 г. мрежата продължава активно да инвестира в руската икономика и да разширява присъствието си на пазара“, съобщи McDonald’s в комюнике.

„До края на годината планираме да отворим 800-то си заведение в страната“, допълва компанията.

McDonald’s има над 750 ресторанта в Русия, разпределени в 60 от над 80-те области на страната. Общите инвестиции на компанията в Русия надхвърлят 2,5 млрд. долара, а средният годишен ръст на инвестициите е около 14%.

Първият ресторант на McDonald’s отвори врати в Москва на 31 януари 1990 г., в последните месеци от съществуването на Съветския съюз, като над 30 хил. души се наредиха на опашка пред заведението, за да вкусят за първи път американска бърза храна.

Празненствата по повод 30-та годишнина бяха отменени по-рано тази година заради коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
IQ96
преди 3 години
К'во става? В рублите ли ще плащат? Тръмп дава ли разрешение?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още