IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полският премиер: С Русия не може да се води конструктивен диалог

Матеуш Моравецки отново поиска от ЕС спиране на “Северен поток 2” заради отравянето на Навални

14:52 | 14.09.20 г. 35
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT</em></p>

Снимка: EPA/JACEK SZYDLOWSKI POLAND OUT

Полският министър-председател Матеуш Моравецки призовава Германия и ЕС да прекратят строителството на газопровода в Балтийско море "Северен поток 2", експлоатиран съвместно с Русия, след атаката срещу критика на Кремъл Алексей Навални.



„Не можете да заплашвате Русия отдалеч с показалеца си и след това да се заплитате в проекта „Северен поток 2“ с „Газпром“, пише Моравецки в статия за Frankfurter Allgemeine Zeitung (изданието от понеделник). "Единственият рационален изход би бил проектът да се замрази.

Опитът да бъде отровен основният активист на руската опозиция със забранен химикал два дни преди планирания дебат за отношенията между ЕС и Русия, който трябваше да се проведе в Берлин, е "предизвикателство за цялата демократична общност в Европа”, пояснява премиерът. 


Освен това тръбопроводът прави Европа зависима от доставките на руски газ, оплака се Моравецки. Най-опасното във всичко обаче е, че под прикритието на икономическо сътрудничество Русия придобива влияние върху поведението на Германия като един от най-важните икономически и политически партньори в ЕС и НАТО.

Според него не е достатъчно само да се отбележи, че Русия не приема демокрацията и свободата на изразяване в западния смисъл, пише Моравецки. С държава, която нарушава международните стандарти и международното право не само у дома, но и сред страните членки на ЕС и НАТО, не може да „се води конструктивен диалог“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

35
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 3 години
Императора, има над 10 негови материала и анализи-----какво?!?! хахахахаха, тоя *** да прави аналиьи, лога е било това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
защото са платени глууупаци, сър!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 1
troika
преди 3 години
Ти беше ли там докато помагаха поляците на германците или просто си пишеш? Защото моите роднини са ми разказвали лични впечатления и не съвпадат с твоите, че поляци са помагали. Чудя се, защо е тази любов към Русия и омраза към Полша, при положение, че руската политика е била винаги срещу България, като има много примери - против съединението, нападенията в Добруджа и др., а полската е неутрална да речем. Каква е тази любов и защита и оправдания на всяко едно действие на руснаците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 3
be_google
преди 3 години
в Полша са израснали същите националсоциалсти като нашите от ДСБ, СДС и т.н. ....ей такива като барбарон, имхотепа, др ватников и още такива на хранилка от партията им. 30 години промиване на мозъци, а някои дори са били без мозъци. Поляците масово за помагали на нецците за Холокоста....какъв смисъл да се пиша какви са що са- то историята ясно го показва....а да, ще изтрият и променят историята с помоща на дигитализацията на писменните свидетелства.....е слава Богу има и живи хора още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 3 rate down comment 2
Pyramid
преди 3 години
Добре е, когато твърдиш нещо, да си наясно с материята. Ще дадеш ли дефиниция за визия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 5 rate down comment 2
Hahoto
преди 3 години
Хехех, ами ти лаеш - тоя какъв е, оня какъв е ...И като ти отговорят, се гръчиш като настъпан плазмодий, от злоба и ненавист. Подминавай ни! И *** на психиатър, ще се шизофренираш така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Църкай си, мишчице жалка. Не ми пречиш. Само дето в живота точно такива, като тебе и Митко "импетатора" сте в ролята на пoмияpите, които подлайват зад ъгъла и се пocират от страх.Визиите ви го доказват, дребни и комплексирани човечета, които мълчат в живота, лазят и се подмазват, но тук сте клавиатурни нинджи.Но ти си църкай. Не ми пречиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 4 rate down comment 2
Hahoto
преди 3 години
И да ти каже, че тук отдавна знаем кой е Императора, има над 10 негови материала и анализи публикувани в Инвестор, с истинските му имена. Никога не се е крил. Има си страница във фейсбук, има си всичко. А твоето поведение е точно, като на страхливото псе, които лае злобно през оградата, но тръгнеш ли към него, подвива опашка и скимтейки се изнася в неизвестна посока. Такива сте вие помиярчетата независимо дали сте в София, ИстаМбул и АлЕканте.... И не е важно топките да са ниски, важното е самолетът да лети високо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 1 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Я, клавиатурния пътешественик пак скимтял. Впрочем, как беше в ИстаМбул и АлЕканте... :))))Чиче, с такива мишчици е пълно, нямам време за теб. Преценен си отдавна. Много ниска топка. Чао.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 4 rate down comment 3
Hahoto
преди 3 години
Какво осветяваш бе момче комплесирано. Пиша от тела, затова са грешките. Не се ли усещаш на йота. Нито си оригинален, нито умен. Плещиш лозунги. Ползваш шизофренидни нападки... Все *** и копейници, все зли духове. Мъка. Не си добре, никак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още