IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тома Биков: Ако няма събрани 160 гласа, кабинетът ще доизкара мандата си

Няма гаранции, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство, смята депутатът от ГЕРБ

14:30 | 13.09.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерът на Република България Бойко Борисов.<em> Снимка: Министерски съвет</em></p>

Премиерът на Република България Бойко Борисов. Снимка: Министерски съвет

Ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си, заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Според него една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година.

Биков отново потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни.

„Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство“, подчерта депутатът, добавяйки: "Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец". 

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани.

"Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт", изтъкна Биков.

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
Tobywolf
преди 3 години
Издишаш като теза. А на бас, че най-големия ушанкаджия и копеиник в момента ни се води министър-председател...Има да оправдава едни предварително потрошени копейки за несвършена работа, затова се държи със зъби, нокти и квото друго има за властта...*** ти си дрънкай, нали за това ти плащат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Много им се иска на някои петолъчкаджии да спипат властта по втория начин.Не става.Повече копейници и yшанкаджии никога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Един по един си отиват от ГЕРБ. Ред е на биков, който навремето още писа: "Борисов е диктатор, но не истински, а пародия на диктатор".Всички други приказки да се задържат във властта като удавник за сламка са от ЛУКАВОГО. Измишльотини и небивалици. Некадърни сте, калинки и мутри от оПГ ГЕР(БКП) и колкото по-рано и с достойноство си отидете, толкова повече ще покажете, че наистина ви пука за страната, а и няма да събирате допълнително негативи, каквито боко и останалите около него роят ежедневно и ежечасно (по Ленин), защото вашето комунистическовътрешно усещане ви върна в Партийния дом след ремонт от 43 милиона лева.ОСТАВКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още