Икономист: Очаква ни една тежка зима по отношение на безработицата

Пряката загуба от Brexit за България ще е незначителна, смята Юлиан Войнов

   1| 2    
1
 
2
 
11
преди 1 месец
Сега същественият причинител за щети са неправилните основни правила за емитиране на пари. Пандемията COVID-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на централната банка.
Днес правителството пренебрегва грешката на централната банка и се подсигурява наличие на безработица.
Вариантите са два:
Първи: При запазена грешка на централната банка – щетите се увеличават. Устойчиво се подсигурява наличие на безработица.
Втори: За устойчиво спасение от безработица е необходимо:
1. Обществено разобличаване на неправилните основни правила за емитиране на пари.
2. Подобрени основни правила за емитиране на пари.

Няма да е все така.
След достатъчно време ще се прилагат подобрени основни правила за емитиране на пари.
3
 
4
 
10
bgMan до: ing5rov
преди 1 месец
ако са тъъпии зомбирани русофили със сигурност НЕ
5
 
5
 
9
ing5rov до: bgMan
преди 1 месец
а самите "граждани" дали я осъзнават тая реалност ...
2
 
5
 
8
преди 1 месец
Да му мисли правителството какво го чака ако не осъзнаят реалността, в която живеят гражданите му.
4
 
6
 
7
mrynmryn до: alligator_29
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И аз имам познат, който е сервитьор и има 2 апартамента, събира за трети и целта му е да купи 4-ти, преди да се пенсионира, целият му живот минава в работа, че да можел после да живее от наемите от 3-те апартамента. Но за мен това е безсмислено, пропиляваш си младостта, за да "живееш", като си над 65+...
1
 
6
 
6
alligator_29 до: mrynmryn
преди 1 месец
Да, има и такива дето живеят във фургоните или по 12 човека в една къща, или по 3ма в една стая, до нас има едни *** дето живеят под един мост и по цял ден просят по улиците. Всеки сам решава какво е най-добре за него. Познавам семейство дето за 10 години тук нито веднъж не са излизали за едно кафе, а само от работа - вкъщи, но пък за сметка на това са си купили апартаменти в БГ, автосервиз и имат спестени GBP 100хил кеш. Всеки си има различни цели в живота.
2
 
6
 
5
alligator_29 до: фиг.1
преди 1 месец
Моя грешка. Всичките имигранти зад граница пращат в БГ сумата еквивалентна на близо 10% от БВП.
А относто колко ли изкарват в Англия и по специфично за Лондон мога да кажа понеже там работя вече 6 години: Чистачките GBP10-15час ( GBP1600-2200 на месец след удръжки). Общ работник GBP10-12час ( GBP1600-1800 на месец след удръжки) Майстори в строителството GBP12-18час ( GBP1800-2500след удръжки на месец). Сервитьори GBP 9-14час (GBP1500 - 1900 след удръжки). Шофьор B категория GBP 10-15час ( GBP 1600-2000 на месец след удръжките) Разходите за живот са близо GBP 700 ма месец или GBP 8400 на година. Удръжките за наемните работници са 21% от бруто заплатата, самонаетите (чистачките, строителите) плащат минимални данъци и осигуровки. Наемтите работници (сервитьори например) имат платена отпуска 1 месец, самонаетите - нямат.
2
 
7
 
4
mrynmryn до: alligator_29
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако всичките тия 150к не са сводници, не виждам как ще стане. Имах познати, които за година направиха около 8-10к паунда спестени, като живееха като скотове, във фургони, без да харчат пари за нищо излишно и яко бачкане всеки ден. Предпочитам да работя тук, но да водя нормален живот, отколкото да им бера зарзавата и да живея в някоя катакомба, за да изкарам едни въшливи 20к лева, дето няма да ти оправят живота до никъде, освен ако не ти трябват за операция или от сорта. Тия дето работят нещо прилично, вероятно са 1-2%-та.
2
 
9
 
3
фиг.1 до: alligator_29
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хайде посмали малко. Ако 150 хил. емигранти правят 10% от българското БВП, значи всеки от тях трябва да изпраща близо 80 хил. лева всяка година. А половината всъщност не пращат нищо, те сами едвам свързват двата края, други пък вече са си изнесли цялата рода и напълно са загърбили България. Иначе съм много впечатлен колко изкарват тези селскостопански работници, домашни помощници и миячи на чинии.
7
 
4
 
2
преди 1 месец
Само да отбележа, че Великобротания има търговски дефицит с ЕС. Купуват стоки от ЕС за $700млрд, а продават на ЕС само за $400млрд. Затова въпроса кой ще пострада повече си остава отворен. Отделно вече обмислят да излязат от европейската харта за правата на човека, за да могат да депортират имигранти, бежанци и др.
По данни на британския институт на статистиката - в Великобритания към 2020 живеят над 150хил българи ( или близо 4% от населението на България) Те допринасят за близо 10% от българското ВВП с паричните си преводи.
   1| 2