IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tesla изтриха 15% от стойността си преди началото на сесията

Компанията така и не попадна в S&P 500

16:29 | 08.09.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Цената на акциите на Tesla се срина преди началото на борсовия ден в Съединените щати, тъй като компанията за електромобили на Илон Мъск остана извън S&P 500. Комисията избра кои да са новите фирми в списъка, но Tesla не попадна сред тях, пише CNBC.

Книжата на Tesla изтриха 15% от стойността си преди откриването на сесията. Акциите се радват на огромен ръст тази година. От началото на 2020 г. цената им е скочила с около 400 на сто, а в момента стойността на компанията е по-висока от тази на някои от най-големите производители на автомобили в света, включително Toyota и Volkswagen.

В петък комисията към S&P 500 реши да добави сайта за електронна търговия Etsy, производителя на оборудване за автоматични тестове Teradyne и фармацевтичната Catalent в индекса, но това така и не се случи с Tesla. Някои инвеститори очакваха Tesla да влезе през това тримесечие, след като през юли отчете четвърто поредно тримесечие на печалба.

По време на следборсовата търговия в петък и след обявяването на новината книжата на Tesla понижиха стойността си с повече от 7%. В понеделник пазарите в САЩ бяха затворени заради Деня на труда.

Продължаващият спад във вторник следва пониженията и при големите технологични компании от миналата седмица заради опасения, че оценките им са достигнали неустойчиви нива.

Предполага се, че японският технологичен инвестиционен гигант SoftBank е мистериозният играч, който е купил опции за милиарди долари в големите технологични имена, включително Tesla, Amazon, Microsoft и Netflix, издърпвайки нагоре оценките им. SoftBank е отказала да коментира въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 3 години
тесла е с 21% надолу преди затваряне.... дано пропадането спре скоро, защото ще губя здраво пари и аз в един следващ момент...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
vzhekoff
преди 3 години
Те мнозина я настъпиха вече :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
kane
преди 3 години
Гледат се годишните печалби за членовете на сп500 , а не тримесечните. Едно от изискванията за членство е да има поне две поредни години на печалба... Тесла няма до сега нито една годишна печалба, а само тримесечни, които могат да се нагласят много по лесно от годишните. Има много въпроси за счетоводните практики на Тесла на които никой няма да отговори. Куче влачи рейс диря няма е положението в тази компания за момента, какви сп500, какви 5 лева... Разчита се в75% от случаите на държавна подкрепа за продажбата на този род скъпи, неефективни, неконкурентоспособни коли с неефикасни прескъпи нерентабилни батерии. Трябва пробив е технологията, за който само се пише и спекулира, за да се превърне тази идея в работеща. В момента с тези батерии и технология това няма как да стане. Всичко е лъжа, маркетинг и измама един вид. Кой ще купи кола за $40000 като може да купи за $4000 която върши същата работа!? И тук идва ролята на държавата която започва да дава пари / стимули/ под една или друга форма за да купи някой балък *** на Мъск, защото е неконкурентноспособен! "Ум царува, робува и патки пасе"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
potten
преди 3 години
Някой да не настъпи теслата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още