IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: САЩ трябва внимателно да проучат фактите по казуса "Навални"

Американският президент определи случая като трагичен и ужасяващ

11:26 | 05.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ трябва много внимателно да проучат фактите във връзка с предполагаемото отравяне на руския опозиционер Алексей Навални, съобщава Ройтерс.

Пред репортери в Белия дом Тръмп посочи, че все още не е видял никакви доказателства, че Навални е бил отровен, но добави, че няма причина да се съмнява в изводите на германското правителство за наличието на безспорни доказателства, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичен агент, допълват БТА.

"Все още не сме видели доказателства за произхода на това отравяне", каза Тръмп и обеща, че САЩ ще проучат много внимателно въпроса. 

Президентът определи случая с Навални като трагичен и ужасяващ. Той изрази надежда, че скоро ще получи документация по случая, която ще позволи на САЩ да направи извода си. Тръмп каза, че разбира желанието за предприемане на действия срещу Русия, но настоя, че поддържа добри отношения с руския президент Владимир Путин.

Президентът на САЩ припомни, че е бил твърд с Русия повече от който и да е друг, предаде Франс прес.
Тръмп също така повдигна и темата, по която има отдавнашни разногласия с Германия - газопровода Северен поток 2 и постави под въпрос решението на Берлин да купува енергия от Москва.

Веднага след като Германия оповести изводите си за Навални, САЩ изразиха сериозното си безпокойство пред Русия във връзка със случая, припомня Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
ако трябваше да умре , досега да е изстинал сто пъти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
lyusien
преди 3 години
Докато ги проучвате фактите той може да умре Защо не го направихте досега......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още