IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверката на МВР в "Хиполенд" е прекратена

Министерството обясни днешните масирани проверки на компанията за детски играчки с планово мероприятие

21:02 | 04.09.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е провел разговор с управителя на фирмата "Хиполенд" Мариан Колев като го е уверил, че действията на екипите на Междуведомствения център се основават единствено и само на законовите основания за нейното извършване, след което проверката е била преустановена, предава БНР.

Планово мероприятие на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на рискови стоки към Главната дирекция "Борба срещу организираната престъпност". Така от МВР обясниха днешните масирани проверки на компанията за продажба на детски играчки "Хиполенд".

"Империята отвръща на удара", заяви изпълнителният директор на "Хиполенд" Мариан Колев, според когото това са действия срещу него, защото си позволява да надига глас заради насилието срещу протестиращите по време на демонстрациите на 2 септември.

От 10 часа сутринта, когато са започнали проверките, до късния следобед единствената институция, която потвърди за операцията, е Националната агенция за приходите.

В късния следобед, от съобщение на МВР стана ясно, че са участвали още икономическата полиция, главната дирекция "Надзор" и агенция "Митници". А след разговор на министъра на вътрешните работи и изпълнителния директор на "Хиполенд" проверката е била прекратена.

Министър Христо Терзийски е уверил Мариан Колев, че подобни проверки от 28 август до днес са извършени не само в "Хиполенд", а в още 14 търговски дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Да не е "планово мероприятие за сплашване" както е нормално да се случва в една муутренскаа държава управлявана от нарцистични му.трии загубили представа за реалността и истинското състояние на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
ledosvetlenie
преди 3 години
След разговор с бизнесмена проверката била прекратена - Е как така се прекратява планова проверка след разговор с бизнесмена ?????????"Плановата проверка" не трябва ли да бъде прекратена с протокол за установени или липсващи нарушения ?????????Или това е стандартна процедура проверките да бъдат спирани след разговор със съответният бизнесмен ??? - Риторичен въпрос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Във въпросните служби не работят много умни хора, тъй че е напълно възможно никой да не е направил връзката. По-интересно е дали отсега нататък всеки бизнесмен ще използва "протестите" за да се спаси от НАП? Защо просто не дадат имунитет на всички?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
BattleRoyal
преди 3 години
т.е. това е било отдавна планирано и никой в органите не се е усетил, че момента е меко казано неподходящ ?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още