IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск изпревари Зукърбърг и стана трети по богатство

Главоломният растеж на състоянието му силно контрастира на случващото се със световната икономика

22:51 | 31.08.20 г. 7
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Natan Dvir/Bloomberg</em></p>

Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Илон Мъск вече е трети по богатство в света, или поне в момента, пише Bloomberg.

Той успя да изпревари съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг днес, след като акциите на Tesla продължават ралито си, благодарение на сплита на акциите. Към 11:25 ч. местно време в САЩ състоянието на Мъск достигна 111,3 млрд. долара спрямо 110,5 млрд. долара за Зукърбърг, сочи Bloomberg Billionaires Index, който се обновява в края на всеки борсов ден.

Основателят на Tesla се радва на огромен ръст на състоянието напоследък. Нетното му богатство се увеличи със 76,1 млрд. долара тази година, а книжата на компанията за електромобили са повишили стойността си с над 475% за периода. Помогна му също и дръзкият му пакет възнаграждения – най-голяма корпоративна сделка за възнаграждения, сключена някога между главен изпълнителен директор и борд на директорите, който може да му донесе над 50 млрд. долара, ако целите бъдат изпълнени.

Миналата седмица Мъск се присъедини към Зукърбърг, Джеф Безос и Бил Гейтс в клуба на притежаващите по над 100 млрд. долара, благодарение на поскъпването на акциите.

Бързият тем на трупане на богатство в последните месеци силно контрастира на състоянието на световната икономика. Растежът беше засегнат от факта, че пандемията накара компаниите да съкратят милиони служители.

Мъск все още има дълъг път до превръщането си в най-богатия човек в света. Безос все пак е натрупал сумата от 200 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 3 години
само требва да уточниш кои 50% ... 50те които се дължат на техническата неграмотност на импа или другите 50 дето са от чиста злоба ? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
kane
преди 3 години
...все пак добре че го има и намира и успява да намира балъци, та и ние да изкараме некой лев покрай него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
kane
преди 3 години
Мъск е най-големия тарикат от всички изброени. За мен е полумошеник и съм склонен да поркрепя импа в повече от 50% от твърденията му за мъск
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 3 години
1 да2 да3 много *** въпрос4 пазара! ... на който и ти се кланяш без да го разбираш!Имаш ли още въпроси, ама да не е като номер 3, че е суппер *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Туканка обаче е време да се зададат няколко важни въпроса:1. В случая пазарната капитализация "богатство" е ли?2. Ако мошшшшеникът мъск реши да си продаде акциите, дали ще има кой да му ги купи?3. Ако тръгне да продава, какво ще стане с цената им?4. Кой и как създаде тая пазарна капитализация?Относно последното: ща не ща комуникирам с ного яростни последователи на тая секта. Има един по-малък: процент хитри и често - безскрупулни спекуланти, но огромната маса е от нещастни невежи, които - вторачени във виртуалните си "печалби" са се помислили за велики инвеститори, но изобщо не знаят на кой свят са. Вчера - заради сплитът - това лъсна: имаше такива - и то не един - които НЕ ЗНАЕХА, че тесличката прави сплит и панически питаха, защо акциите са се сринали така !!! Когато им казаха, те питаха: какво е "сплит" !!! Ей-такива са "инвеститорите" в теслата. Затова и вчера скочи цената - защото може би милион такива "инвеститори" решиха, че акцията изведнъж е станала евтина и трябва да се купува здравата. Това е бляскавата и плашеща витрина на феноменът Р. Худ - платформите за безплатна търговия, на която спокойно може да се регистрира всеки сулю с 0 познания и да се прави на инвеститор. Ако ме налазят и ми се зъбят (защото те обикновено са и страшно арогантни), просто ги питам: защо инвестират при такова Р/Е на компанията - тогава те се скриват като мишкуняци... смятам - това защото НЕ ЗНАЯТ какво е Р/Е !!! Жал ми е за тях, защото на такива пазарът рано или късно им размазва цифките, така че да им държи влага за цял живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
Hermes73
преди 3 години
Може разбира се..........С печатницат зад гърба си може и Марс да купи.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Mechkata
преди 3 години
Може да купи България ако иска...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още