IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мюнхен ще ограничи продажбата на бира, ако броят на заразените продължи да расте

Баварската столица се опитва да ограничи епидемията от коронавирус

12:18 | 26.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Германският град Мюнхен ще ограничи продажбите на алкохол и ще забрани късната консумация на такива напитки на обществени места, ако броят на заразените с коронавирус в града достигне определена граница, обявиха властите, цитирани от Deutsche Welle.

Ако броят на потвърдените инфекции на 100 хил. жители нарасне над 35 в рамките на седемдневен период, продажбите на алкохолни напитки ще бъдат забранени след 21 ч., а консумацията на публични места ще се забрани след 23 ч.

Столицата на Бавария в понеделник обяви 30,92 нови случая на Covid-19 на 100 хил. души през последната седмица.

Мюнхен е популярен по света като рай за любителите на бира. Той е домакин на годишния бирен фестивал Октоберфест, който тази година е отменен заради притесненията, свързани с коронавирусната пандемия.

„Решението беше трудно за всички нас“, заяви кметът на Мюнхен Дитер Райтер, който е представител на социалдемократите. „Но във времена на пандемия на първо място стои защитата на населението и избягване, доколкото е възможно, на още по-тежки мерки“.

Употребяването на алкохол на публични места е законно в Германия и е нещо обичайно в страната при по-горещо време. Практиката стана още по-популярна по време на пандемията, а парковете и площадите в централната част на Мюнхен събират големи групи от хора през лятото.

През уикенда няколко квартала в северния град Хамбург пък наложиха забрана на продажбата на алкохолни напитки. Баварският град Бамберг също наложи сходни мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
ами наденицата и киселото зеле ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още