IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия разследва Porsche за манипулации в бензиновите двигатели

Предполага се, че са направен промени за показването на по-добри от реалните данни

16:17 | 24.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Германският орган за моторни превозни средства KBA разследва Porsche AG заради предполагаемата манипулация на бензиновите двигатели за показване на по-добри от реалните данни за емисиите.

Говорител на KBA заяви в понеделник, че разследването включва бензинови двигатели, които са произведени от Porsche за европейския пазар преди 2017 г., предава Ройтерс.

Porsche работи в тясно сътрудничество с властите, след като вътрешни разследвания разкриха съмнения за нередности.

Германските прокурори глобиха компанията с 535 милиона евро (632 милиона долара) през миналата година за пропуски, които позволиха измами с тестовете за дизелови емисии, но манипулацията все още не е доказана за бензиновите двигатели.

Говорител на Porsche заяви в неделя, че проблемите са свързани с превозни средства, разработени преди няколко години, добавяйки, че няма признаци текущото производство да е засегнато.

Германският седмичник Bild am Sonntag съобщи, че разследването е фокусирано върху двигатели, разработени в периода между 2008 и 2013 г., включително тези на моделите Panamera и 911, със съмнения за незаконни промени в хардуера и софтуера, засягащи изпускателните системи и компонентите на двигателя.

Вестникът също така информира, че освен дискусии със служителите се търсят доказателства и в протоколите от срещите на ръководството на компанията и стотици хиляди имейли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
vanaia
преди 3 години
"..... добавяйки, че няма признаци текущото производство да е засегнато." - айде сега, като че ли не знаят в Порше какво правят. По-скоро това да се разбира като: още не са ни хванали! Всички ментат..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още