IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръководството на „Монбат“ АД предлага да няма дивидент

Така ще бъде нарушена деветгодишна традиция

10:46 | 21.08.20 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;&bdquo;Монбат&ldquo; АД</p>

Снимка: „Монбат“ АД

Съветът на директорите на „Монбат“ АД предлага да не се гласува дивидент на свиканото за 18 септември 2020 г. редовно годишно общо събрание на акционерите. Поканата е публикувана чрез „Българска фондова борса“ АД.

Така ще бъде нарушена деветгодишна традиция по разпределянето на дивидент, показва базата данни на Investor.bg. През миналата година бе разпределен брутен дивидент от 0,10256 лв. на акция.

Съветът на директорите предлага печалбата за 2019 г. в размер на 6 980 700,06 лв. да бъде отнесена във фонд Неразпределена печалба от предходни години.

В същото време се предлага на акционерите да бъде разпределено допълнително възнаграждение (т. нар. бонуси) от 500 хил. лв. между членовете на Съвета на директорите, които са девет лица.

С друга точка от дневния ред се предлага освобождаване от Съвета на директорите на 5 лица и назначаването на 3 нови, с което състава му ще намалее до 7 лица.

За освобождение са предложени Атанас Бобоков, Пламен Бобоков , Николай Тренчев, Александър Чаушев и Стоян Сталев. За нови членове са предложени Чавдар Данев, Петър Петров и Димитър Костадинов.

За полугодието на 2020 г. консолидираната печалба преди облагане с данъци възлиза на 6,39 млн. лева, което е с 16% по-малко спрямо същия период на миналата година.

Консолидираният отчет за 2019 г. все още не е публикуван, защото одиторът „Ърнст и Янг Одит“ ООД ще чака екологичната проверка от международната адвокатска кантора „Волф Тайс“.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 50% в последните 12 месеца до 3,3 лв. за акция и 129 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
vankata89
преди 3 години
По добре без капиталов пазар в *** (мястото където спят прасенцата) България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
vankata89
преди 3 години
Да са "живи и здрави" мажовците все така "добре" да управляват компанията. Аман от дребни бг тарикътлъци нещастници. По добре без капиталов пазар в *** България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
BlagovestCvetanov
преди 3 години
За акционерите дивиденти няма, за директорите бонуси има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още