Посрещане на руската ваксина срещу COVID-19 със скептицизъм

Д-р Амеш Адалджа от Университета "Джонс Хопкинс:

1
 
4
 
10
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Вирусът е измислен, погледни се в огледалото и веднага ще устанивиш една ужасна негова жертва.

Малии, направо пяна ти избива от устата, значи тук сме уцелили точно в десетката.
3
 
3
 
9
Императорът до: redcretin
преди 1 месец
А аз искам някой да измисли вирус, поразяващ идиoтите - та такива като тебе, Ватников и сие да измрете като мухи.

Ако имам на разположение ваксината, ще я използвам.

Колкото и подскачате от безсилна злоба - това са фактите: руснаците работиха денонощно и създадоха ваксина. "Джон Хопкинс", дърдорят денонощно и явно са още под кривата круша !!! Кой там ще измисли ваксина - може би тоя индианец, дето вчера се е научил да си мие ръцете ли?
1
 
3
 
8
Mechkata до: Mechkata
преди 1 месец
„Необходимо е да се съберат достатъчно статистически стабилни данни за ефекта и безопасността на ваксината. Изглежда обаче, че за тази ваксина такива не са събрани“, казва той. Чичутек има предвид, че ваксината не е преминала през задължителната трета фаза, която обикновено продължава няколко месеца и обхваща хиляди тестове върху хора.
1
 
4
 
7
преди 1 месец
Новата руска ваксина срещу коронавируса е създадена в московския Научно-изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“. Преди по-малко от два месеца тя бе изпробвана само на шепа доброволци. Досега създателите на ваксината не са публикували никакви научни разработки. Чичутек критикува именно тази липса на прозрачност и припомня, че обикновено създателите на ваксини публикуват предварително резултатите в медиите или поне в научни издания. ИПЕ поддържа сътрудничество с руските власти, но въпреки това досега не е бил уведомен за разработването на ваксината, обяснява Чичутек и подчертава, че лицензирането на ваксината в Русия не повишава особено доверието в руските фармацевтични власти.
4
 
3
 
6
redcretin до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Импе , я се ваксинирай - да пукнеш първи :) Таман ще се разчисти от рашки предатели!
4
 
3
 
5
преди 1 месец
"Джони Хопкинс" - а вие кога ще измислите ваксина, на тате безполезните идиoтченца? Ако повече работехте, а по-малко бръщолевехте с големите си усти - можеше и да успеете след 5-6 месеца !!!

Биков - много си зле. Русия отдавна е много по-капиталистическа държава, от коя да е в ЕС - а руските вирусолози са едни от най-добрите на света и всички в бранша го признават.
2
 
5
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Руснаците могат да "създадат" първи ваксина само в един случай - ако самите те са пуснали вируса! И сега е дъшъл момента да демонстрират предимствата на Кремъл пред гнилия капиталистически строй. Нещо, което се подкрепя от името на ваксината, кръстена на първия съветски спътник. Когато вече само един Мъск те бие в космоса, трябва да потърсиш нов фронт!
5
 
2
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не със скептицизъм, а със смях...ама да не прозвучи прекалено обидно, да казали...със скептицизъм.
3
 
5
 
2
преди 1 месец
До момента все още продължавам да смятам, че пандемията е сериозен проблем, че вирусът е лош, и продължавам да се пазя и да спазвам някакви мерки. Ако има нещо обаче, което да ме навежда на сериозни мисли, че всичко може да е една голяма измама, това е фактът, че няма общи, споделени усилия да се създаде ваксина, а всеки е сам за себе си и за кеша. Ако наистина имаше тоя лош, страшен вирус, наистина ли нямаше начин да се споделя информация и да се работи заедно, и да се направи работеща ваксина за рекордно време? Май всичко се оказва един голям бошлаф за едни големи пари.
2
 
7
 
1
преди 1 месец
е как няма да е със скептицизъм , мангизите трябваше да вземе наш'то момче , Гейц ...