IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракачанов: Провокациите на протестиращите срещу полицията вече не се търпят

Министърът на отбраната изрази недоволството си от поведението на част от участниците в антиправителствените протести, като защити мерките на полицията

15:00 | 09.08.20 г. 14
<p>
	<em>Снимка:</em>&nbsp;<em>Любомир Спиров, БГНЕС</em></p>

Снимка: Любомир Спиров, БГНЕС

Провокациите на някои от протестиращите срещу полицията вече не се търпят, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във Варна, коментирайки темата за възстановяването на палатковите лагери в София и твърдението на столичната полиция за опити за окървавяване на протестите. 

"Хората, които първата вечер отидоха - с качулките, с маските - бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен", заяви в пламенна рече Каракачанов.

Министър Каракачанов беше във Варна по случай 141-вата годишнина от създаването на Военноморските сили, информира БНТ. Днес на Морската гара се състоя и основното събитие от празничната програма. С военен ритуал беше посрещнат Каракачанов. Той прие строя и поздрави военните моряци и техните командири по случай годишнината. По-късно бяха вдигнати и флаговете на бойните кораби от състава на Военноморските сили. По традиция първо офицерско звание присвоиха и випускниците от висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров". На 22 курсанти, 16 момчета и 6 момичета бяха връчени и лейтенантски пагони.

Във Варна ситуацията с протестите е по-различна от тази в столицата. За момента няма инциденти и блокирани кръстовища. Има обаче палатков лагер на протестиращи, разположен на площада до сградата на общината, но за момента протестиращите от лагера не пречат по никакъв начин на свободното движение на автомобилите и на колите от градския транспорт.

Към обяд остават блокирани заради протестиращи и палаткови лагери три възлови кръстовища в София - а Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта", посочват от БНР.

Протестиращите настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ.

Утрото на Орлов мост посрещнаха около 30 души, предимно млади хора. Те разказаха пред БНР, че нощта там е преминала спокойно. Имало е опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен.

Движението в София е спокойно, линейки се пропускат през трите блокирани кръстовища. Булевард "Дондуков" е отворен за превозни средства. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 10 rate down comment 1
Mechkata
преди 3 години
най ще му отива да е "председател на движението за мека тоалетна хартия за затворниците осъдени на доживотен затвор в килии 10-15 в централен софийски"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 1
strol
преди 3 години
Тази корумпирана, дебелогъза торба с *** много си е повярвала бре:)Изглежда не си дава сметка,че и той много скоро ще е представител на малка незнчителна партийка извън парламента:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
Въобще Комисията Калашников на тая територия има да заседава много дълго!Колко заседания я чакат, та народа да намери справедливост.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Де.билите затворили и Прохода на Републиката - за колко не знам.Това колко пари ще струва на държавата,втората най-древна професия няма да коментира.Важното е демокрация да има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 4
abdul
преди 3 години
Пък ген атанас атанасов не бил знаел с кого се коалирал от РБ. Ми да е знаел. И ти така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
Защо някой не го пита за какво преговаря за 2-ра употреба подводници вместо да закупим 2бр. нови немси последно поколение дизел-електрически безшумни подводници от клас Dolphin IIТоя верно ще излезе доста корумпиран и безсъвестен типп. Истински достоен кадър, рожба на бившите комунистически ДС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 5
rooctcho
преди 3 години
Мдааа, то и корупцията и масовите кражби не се търпят вече ама ГЕРБ и ОП не говорят за тях нали ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 5
khao
преди 3 години
и корумпираната ти свиинска мутра не се търпи... ае бегай да продаваш български паспорти на албанци.. и не ни занимавай, гнусар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 9
petrg5s
преди 3 години
А Добър ден ! Почвайте ги,да не ги почнем ние !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 8
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Дежурните 2 копейника вовата и инженерчето, пенсионирани старшинки, бълват глупости 24/7.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още