Ще се откаже ли и Турция от Истанбулската конвенция?

Само през последната година 474 жени са били убити от мъже в Турция – двойно повече на тези през 2011 г., когато договорът бе подписан

1
 
7
 
6
преди 1 месец
още от библейско време си се знае каво е семейство и какви са правилата в него ... туй че , куп извратеняци , пардон "джендъри", трябвало да се узаконят чрез тая идиотска конвенция , въобще ама не пасва на исляма , тъй че "сиктир" и от Турция !
0
 
9
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
След Полша, идва ТУРЦИЯ, а после и други държави ще се усетят, че зад благовидното обяснение да помогнем на жените срещу домашното насилие се крият други, нечисти помисли на определени сили, да ги нарека с предпочинатото от тях име джендъри. Досега 8 държави от ЕС не са ратифицирали конвенцията и едната е България. Чест ни прави да поддържаме исконните си ценности, че семейството се състои от МЪЖ и ЖЕНА. Борисов сновеше и агитираше по поръка от ЕК, но не му се получи. Станишев го поддържаше и оттогава станаха дружки. Дори КС у нас отхвърли този документ. Мислете, хора! Който има по-дълбок интерес, нека изчете конвенцията - там има някакви общи рамки и няма нищо конкретно за мерките към намаляване на домашното насилие към жените. Да не говорим, че времената се менят, има насилие и към мъжете –психическо, финансово, емоционално. Някои посочват статистика, че да, преобладаващ дял (95%) има насилие към жената. Мерките ги има в законодателството на държавите и нашето е доста добро, стига да се спазва. С конвенцията се цели да се даде път на определени, твърде екстравагантни, бих казала откачени кръгове, които имат интерес и ще получават пари под тази кауза. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ! Между другото, колко от вас знаят, че има Конвенция за защита на детето от 1951 г., приета в Женева? И какъв е ефектът от нея? Може би в определени конкретни дела в съда се споменава и толкова.
1
 
7
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
След като след приемането на конвенцията случаите на домашно насилие са се увеличили, следва, че конвенцията способства домашното насилие и следва да бъде отхвърлена.
2
 
2
 
3
преди 1 месец
Истамбулска конвенция - каца мед с налято канче катран.
Ама не може само меда, трябва и катрана!

Нали бе, Еленче :)
3
 
4
 
2
преди 1 месец
ош една партенка от преписаните статийки на килотон, кат "заразата" как се на и 4 завършват тия ми ти жертви и зарази, дан би кадъните с кръщелно да челото да ги погребват ве ?!? А и там си е като в Перник жената си требе да яде шамари чат пат, не кат у наще да ми преписват идиотии и пропаганди ....
2
 
6
 
1
преди 1 месец
"традиционните семейни ценности" - една от тези традиционни семейни ценности в Турция е, че мъжът може да бие жената, но не пред детето, а като се гледа процентът малтретирани жени, май и това не спазват...Машаллах!!!