IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Група глобални инвеститори подготвят план за въглероден неутралитет до 2050 г.

Проектът на рамката ще се обсъжда до 25 септември, а до края на годината тя ще бъде финализирана

21:31 | 05.08.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Група глобални пенсионни фондове и инвестиционни мениджъри, които контролират активи за над 16 млрд. долара, съставят план за намаляване на въглерода в своите портфейли до нетна нула, съобщава Bloomberg.

Рамката предоставя на мениджърите на активи набор от действия, показатели и методологии, които да им помогнат да постигнат целта до 2050 г. в опит да се справят с изменението на климата, според Институционалната група инвеститори срещу изменението на климата или IIGCC.

Планът е разработен от повече от 70 фонда по целия свят.

Мениджърите на активи са под все по-голям натиск да намалят въглеродния си отпечатък, тъй като инвеститорите се съсредоточават върху устойчивостта и негативните ефекти от изменението на климата.

Въпреки че целите за намаляване на емисиите залегнаха в Парижкото споразумение, усилията на инвеститорите и компаниите са възпрепятствани от липсата на консенсус за най-добрия начин на действие.

„Държавите, градовете и компаниите по целия свят се ангажират да постигнат целта за нетни нулеви емисии и инвеститорите трябва да покажат подобно лидерство“, казва в изявление Стефани Пфайфър, главен изпълнителен директор на IIGCC.

Проектът на рамката ще се обсъжда до 25 септември и IIGCC очаква тя да бъде финализирана до края на годината.

Тя щ е бъде тествана от петима инвеститори: APG Asset Management, Brunel Pensions Partnership, Church of England Pensions Board, PKA и Phoenix Group. Анализът на резултатите ще бъде публикуван по-късно тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
"...нетни нулеви емисии ..."Бе вие нормални ли сте бе ... това означава да няма хора ! Или може би това е целта на упражнението ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още