Тръмп за TikTok: Готина марка, искаме част от парите по сделката

Правителството на САЩ трябва да получи плащане за уреждането на сделка, твърди американският президент

0
 
2
 
8
nobel до: dikens15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Чужди инвеститори няма поради същата причина, поради която няма и наши
0
 
4
 
7
dikens15 до: dikens15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Между другото, защо Investor-а не пише за сделката с Vivacom и нейното придобиване на четворно по-висока цена???!!! Там има много интересни неща, като си говорим за нея и още повече тия, които трябва да я контролират- КПКОНПИ и Цацаров. И каква стана тя- предишният председател на комисията слад скандал с апартамента му замина посланик в Испания (без да знае испански), настоящият маха държавния запор върху компанията ( без негов подпис при това), за може Шиши да я продаде, след като я е купил без пари от КТБ. След това се питаме защо няма чужди инвеститори???
0
 
5
 
6
dikens15 до: bgMan
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това, за което пишеш драги си има име и се нарича подкупи и корупция. Бъркаш много нещата!!! Нито едно правителство не може да получава дялове от частни сделки по покупки, придобивания, сливания, цесии и т.н.( извън нормалните държавни такси, данъци върху печалба и други). Това, че някой министри в България си затварят очите за много безобразия си има цена и име. Нарича се корупция. И е интересно, че примерите, които даваш са само от България, показателно е.
И ако някоя държава реши, че трябва да получава нещо от такива сделки, конституционнният начин е да се направи прозрачно чрез закон и правила, за да е ясно за инвеститорите!!!
4
 
2
 
5
bgMan до: Zlato
преди 1 месец
Точно!
Независимо дали държавата се намира в ЕС, Америките, Африка или Азия.
0
 
6
 
4
Zlato до: bgMan
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Казваш, че държавният шантаж си е практика :)))
3
 
4
 
3
bgMan до: Zlato
преди 1 месец
Точно обратното е - обикновено правителствата получават плащания по корпоративни сделки независино че на това не се дава публичност. После корпорациите си го изкарват от националните потребители многократно.

Спомняте ли си у нас колко години MTel какви безобразия и лъжи скрояваха на клиентите си. После целият им мениджърски екип се премести в Telenor и пак пробваха същите номера. Да не говорим за Лукойл, Кауфланд, Лидл, Техно-маркетите и др. под.
Тръмп просто е честен да го обяви публично. Звучи нагло но си е в реда на нещата, особено за чужди компании и услуги и при едно такова "протекционистко" правителство.
2
 
6
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тръмп действа като класически рекетьор - или плащаш, или оставаш без бизнес. За САЩ може и да изглежда ОК това в краткосрочен план, но определено носи репутационни поражения. Реципрочност липсва - когато говорим за големите в САЩ и че трябва да плащат данъци, това винаги се отхвърля. Ще поживеем и ще видим до къде ще доведе.
1
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Скоро и част от бизнеса на Хуауей ще придобият така, подобно на Алстом :)

Предложението е крайно нетрадиционно: обикновено правителствата не получават плащания по корпоративни сделки, тъй като това може да се тълкува като „подкуп".