IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиправителствените протести продължават 26-и пореден ден

Кръстовището пред община Варна също беше блокирано

20:41 | 03.08.20 г. 7
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

26-и пореден ден продължават антиправителствените протести в страната. Три ключови точки в София остават блокирани от палаткови лагери – кръстовището на Орлов мост, кръстовището пред СУ „Св. Климент Охридски“ и района до президентството, пише БНР.

Обстановката пред Ректората на Софийския университет остава спокойна, а на мястото все още е белият микробус на майките от гражданска инициатива „Системата ни убива“.  

Продължава и недоволството на част от гражданите, които смятат, че „протестът е излишен“.

По-рано днес Отровното трио даде брифинг, на който разкри, че блокада ще бъде направена и пред общината във Варна. Малко по-късно кръстовището пред общината наистина беше блокирано. На мястото са опънати палатки, а демонстрантите твърдят, че ще останат там, докато не бъдат изпълнени исканията на протестите – оставка на правителството и на главния прокурор.

„Започвайки протеста, ние започнахме две неща – първо, показахме на гражданите, че те могат и трябва да бъдат граждани, второ – опитахме се да им покажем как да бъдат граждани. Ескалации ще има всеки ден, но ние ще обявяваме ден за ден, доколкото не искаме властта да успее да се противопостави, както стана в Стара Загора“, коментира адвокат Николай Хаджигенов.

На брифинга той, Арман Бабикян и Велислав Минеков обясниха, че има данни, че са подслушвани, а срещу тях се повдигат обвинения за тероризъм, пише на уебсайта си Bulgaria On Air. Именно заради това те настояват за отговор дали и защо разговорите са им ставали обект на службите.

Протестните действия продължават и в други точки на страната. Пред сградата на община Ямбол отново се събраха недоволни граждани.

От инициатива „Правосъдие за всеки“ представиха визията за реформи в съдебната система. Това се случи на протеста в Бургас.

Около 20 души се събраха на протест в Пловдив, пред сградата на общината на площад „Стефан Стамболов“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Казано на шега специално тези антиправителствени протести са вид платена временна трудова заетост. Щом като има *** да си изливат парите в подобни неща нека да наливат. Особено пък мафиоти като Черепа, който е голям длъжник на българския народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 3 години
ИЗВИНЯВАЙ НО МИНИСТЪР ТАНЕВА УТЕПА РИБАТА С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ:"Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще спрат. И ще продължим в същия дух, но сега да се ХВАЛИМ КАКВИ ИЗМАМНИЦИ СМЕ .......утре нали ще кажат : значи не трябва да получавате тази помощ. САМО, ЧЕ КОЛЕГИ , АКО В ТОВА СЕ ЗАДЪЛБОЧАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЛУЖБИ И СЕ КОМПРОМЕТИРАМЕ ОБВЪРЗАНО, ЗАЩОТО ТАКОВА НИВО НА ГРЕШКИ ПОКАЗВА, ЧЕ ТАКАВА ПОДКРЕПА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА.Тъй, че ако искате сами да си го причините .....ДА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ, ЧЕ НЯМАМЕ ТАКИВА ИЗМАМИ И ВСИЧКО Е НАРЕД ЗАЩОТО И ТОВА ЩЕ НИ СПРАТ.Ще продължим в същия дух... Ама сега да се хвалим какви измамниц сме , нали утре ще кажат : ЗНАЧИ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТЕ ТАЗИ ПОМОЩ.ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ЕКСТРАПУЛИРАМЕ ВСИЧКО И ОТ ОБРАТНИЯ РЕД."ТАНЕВА Е ДОСТОЙНА ДА БЪДЕ КАПО ДИ ТУТО КАПИ НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗАНИМАВАЩА СЕ С КРАЖБА НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА!!ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ЗАПИС /https://***.youtube.com/watch?v=_0ZNgC3EvcA/ МИНА КРАЙ УШИТЕ НА ГЕШЕВ , НА БОРИСОВ , И ЦАЦАРОВ !!!ЗАЩО ЛИ ?!! Сигурното е, че скоро ще стане ясно откъде са парите в шкафчетата на Борисов. Необходимо е да заработи само прокуратурата на КЬОВЕШИ. А на вас пожелавам да продължите да управлявате. Когато дойде пика на кризата не някой друг , а вие ще трябва да го отнесете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 3 години
КЪСНО Е ДА КУПУВА ИЗБОРИ. ТОВА ВЕЧЕ Е В БРЮКСЕЛ: https://***.youtube.com/watch?v=_0ZNgC3EvcAКазаното от министър Танева е ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ У НАС СЕ КРАДАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СРЕДСТВА КАТО ЗА СВЕТОВНО. Ако и ЕС приема този грабеж за нормален то тогава кучетата я яли и Европа и България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 3 години
интересно е че днешната новина за 30% увеличени на заплата нандържавната администрация в този сайт не е отразена!!!Тиквата започна ударнонда купува изборите с нашите пари!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 7
khao
преди 3 години
бре, тая опорка е нова... не е бях виждал до сега..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
Спящият бик
преди 3 години
26-и ден от началото на протестите.24-и ден от приемането на България в ЕРМ-2.Като не можаха да го предотвратят, сега се опитват да го компрометират.Със съшия успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още