IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват с една трета броя на полицаите на протестите заради коронавируса

В последната седмица са откривани по пет-шест случая на ден на заболели полицаи, обясниха източници от СДВР за БНР

14:43 | 01.08.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

След новите случаи на коронавирус в столичната полиция през последните няколко седмици е взето решение броят на полицаите, охраняващи протестите, да бъде намален.

С около една трета ще бъдат намалени полицаите, които участват в охраната на демонстрациите в София.

В последната седмица са откривани по пет-шест случая на ден на заболели полицаи. Това обясниха източници от СДВР за Българското национално радио.

Заедно с карантинираните бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната, намалява значително. В същото време не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията.

Източници на БНР от МВР обясниха, че полицаите са затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста.

От МВР заявиха още, че към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние.

Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради рязко увеличение на случаите на коронавирус в столичната дирекция, посочва още националното радио.

Investor.bg припомня, че в петък на първо четене единодушно със 137 гласа "за" депутатите приеха Закона за МВР, с който ще се регулира изплащането на извънредния труд от няколко категории служители на МВР. 

Със законопроекта се предвижда да се определи друг подход, при който всеки труд, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с възнаграждение. Предвиденото изменение регламентира това, че за държавните служители, извън тези с намалено работно време и работещите на смени, да се установи подневно отчитане на работното време. По този начин за държавните служители по Закона за МВР ще отпадне компенсирането с допълнителен платен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над установеното работно време в работни дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis23
преди 3 години
тва битребало се прай още в началото, както за протестите щот нали иа космически грип, а не след месец .... :)) Май Американската Мустафа им е казала, че имаше уж "Пандемия" и тия са казали ".... Аааа верно да ай ше намалим че нали некви били заразени ..." Добре ве джанъм, а от протестиращите заразени НЕМЕМЕ ли или тех не ги лови нишо ?! .... :)) Баcи преписаните глупости както винаги, дет немат смисъл и никой не им верва ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
Mechkata
преди 3 години
Има, бъди сигурен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
Спящият бик
преди 3 години
А какво ще стане, ако сред блокиращите кръстовищата има заразени!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
red6
преди 3 години
На тия акъл не може да се набие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
cyclop
преди 3 години
Ако имаше някаква възможност полицаите да се предпазят от заразяване... Някакво магическо средство, което да намалява вероятността да вдишаш вирусни частици... Ех, дано науката някой ден дойде на помощ и.... Ей, чакай, имаше едно нещо, почва с м... Ммм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още