IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атанас Бобоков остава в ареста

Пледоарии, реплики и дуплики на прокурор Мария Дойчева и адвокат Илиян Василев предшестваха окончателното решение на Апелативния специализиран съд

16:20 | 27.07.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Атанас Бобоков. Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</span></p>

Атанас Бобоков. Снимка: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Апелативният специализиран съд потвърди постоянния арест на бизнесмена Атанас Бобоков, съобщиха от съда.

Според магистратите продължават да са налице достатъчно данни, че Атанас Бобоков, брат му Пламен Бобоков, бившият заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още четирима души са участвали в организирана престъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци.

Пледоарии, реплики и дуплики на прокурор Мария Дойчева и адвокат Илиян Василев предшестваха решението на съда, което е окончателно.

Споровете бяха, както по доказателствата по делото, така и по принцип - за работата на специализираната прокуратура.

Според адвоката на Бобоков целта на разследването е да бъде ударен бизнесът на братя Бобокови. Прокурорът е на мнение, че това е едностранен прочит и спецобвинението е събрало достатъчно доказателства, за да изобличи тази "престъпна завера".

Самият Атанас Бобоков, след като получи разрешение от съда да говори пред медии, нарече разследването за опасния боклук „фарс“.

Аз само съм чувал, че наказателната прокуратура и наказателният съд са една бухалка, но сега го видях на собствения си гръб. Като всеки нормален българин аз винаги съм мислел, че правосъдието е да преследва престъпници и да ги вкарва в затвор, в арест, но да лежа в арест два месеца и да ми се повдигат абсурдни обвинения -такова нещо даже не съм и сънувал“, коментира той, цитиран от БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 3
Ivan N.
преди 3 години
Едно време искаха по 10-20% от печалбата на фирмите, сега Боко кратуната идва и взема всичко чрез специализираната прокуратура и всякакви там други институционални бухалки. Друго си е в 17:55 в Петък да ти поиска определени документи до края на работния ден, иначе подлежиш на глоба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
Спящият бик
преди 3 години
Понеже и двамата, оказва се, сме бикове, ще ти го обясня на наш език. Едни свещени крави, които никой не смееше да пипне през прехода, от които БСП цоцаше до пръсване по избори и затова се ползваха с особен статут. Сега обаче млякото секна, тъй като и пашата се оказа в мерата на злата ламя вече 3 мандата. Затова двамата братя са решили да я борят, като я замерят с отпадъци. Сметката им обаче се оказа без пъдаря, който съвсем резонно ги окаушва за незадоволителна правна хигиена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Браво, точно така!Всички тия "бизнесмени" от този тип, трябва да поемат към арестите.И не само тоя, всички, без значение от кой олигархичен кръг са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Sitting_Bull
преди 3 години
Прочети за какво става въпрос преди да пишеш наизуст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 8
Спящият бик
преди 3 години
О, (п)РЕЗИДЕНТЪТ пак ще трябва да излиза на площада. Когато приятелите ти не зачитат закона, няма по-лош от Главния прокурор!... И от системата, разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още