IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съборът на БСП на Бузлуджа тази година се премести на жълтите павета

Множеството се отправи в шествие по ул."Георги С. Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков", за да стигне пред Министерския съвет

11:50 | 25.07.20 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП организира национален митинг-протест "Бузлуджа 2020" на жълтите павета в столицата под наслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България", съобщава БТА.

Членовете и симпатизантите на БСП се събраха на площад "Александър Невски". Те са дошли с автобуси от цялата страна. По данни на организаторите са над 10 хиляди човека.

Хората развяват червени знамена и националния трибагреник. Както и на антиправителствените протести, които продължават всяка вечер вече повече от две седмици се чуват призиви за оставка на правителството.

Множеството се отправи в шествие по ул."Георги С. Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков", за да стигне пред Министерския съвет, където в 11.00 часа се състоя митингът. На първа линия сред хората е председателят на БСП Корнелия Нинова и депутатите от парламентарната група.

За кратко демонстрантите от шествието се спряха пред сградата на КЕВР, съобщава БНР. Водачите на митинга заявиха, че това е ядката на корупцията в нашата страна. След това митингуващите се отправиха към т.нар. триъгълник на властта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

20
rate up comment 0 rate down comment 5
scott
преди 3 години
ха,ха.....явно сте някой млад. Както сте го написали - извращава първоначалната ми идея. затова пояснявам:отначало е имало фронт. Армии се бият до смърт и като останат около 20-30% от състава, шефчетата сключват примирие и решават кой е победител и кой е победен. та, светнали са се те. що да губиме така поддържащата ни сила и работна ръка, нека се избира победителъ с гласуване. доколкото знам, но не е сигурно, първите урни са били просто войнишки шапки и всеки написал името с препочитания е гарантирал и със щикъ си. затова и жени не е можело да гласуват....не могат да отстояват изобар си с оръжие. Та, казвах в по-долния пост, че е време за регрес. спицялно сега и спицялно в булгаристанъ да оставим оръжията да решът, а не урните. Както сте го написали, излиза, че искаме да фанаме некои персони и да ги биеме докът са безпомощни до смърт. ама не е това идеята ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Подкрепям - бой до смърт за сички корумпирани мръ сници, не само политиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 4
scott
преди 3 години
Аз не обичам да гласувам защото:1. Гласуваш така за Желев - получаваш луканов2. Нема как да спичелиш с малко, но завинаги и да паднеш след СТАЧКА НА "ПОДКРЕПА"3 Лицето седесар/дс агент/ гербер ГЕОРГИ МАРКОВ е оратор на сека власт, получава облаги от секви политически формации на власт и даже с днешна дата не виждало кака може да е от герб - повече? КАК ТАКА НЕ Е УБИТ, ***, В ЗАТВОРА, ИЗМЪЧВАН И УНИЗЕН - заради предателство, например.3. Масата е винаги употребена и по нейните гърбове се изкачват към властта. Откъдето довчерашните кресльовци и пикаят по главите.4. При така стеклите се обстоятелства БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА ИЗБИРАТЕЛНА АКТОВИНОС 0 /ПОВТАРЯМ НУЛА/ ПРОЦЕНТА. Само луд или с план във властите може да отиде до урната и да пуска "бюлетини"5. Гласуването е било измислено като алтернатива на боевете. Що да избием 60% от мъжете, за да решим кой да издава заповеди? Айде урна и да се знае, че ше ес подчиняваме на МНОЗИНСТВОТО, щот ако нема подчинение - малцинството даун и ***. Риспект към системата....ОБАЧЕ, В БУЛГАРИСТАНЪ вече тез на бутона не са доказали, че заслужавата да заповедват. ТА ВИКАМ, ДА ГИ ПРОБАМЕ ВЪВ БОЙ ДО СМЪРТ, А? СТИГА С ТЕЗ "ГЛАСУВАНИЯ"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 1
kane
преди 3 години
вече сии мисля, че българина не обича да гласува, защото се чуства сам в избирателната стаичка зад паравана. Българите обичат да са заедно пред избирателните урни - стадни са и обичат да са заедно във всичко. Смятам ако урните се турят на открито на площада, има скара/бира, чалга/народна музика - хора и пр.забавления и се превърне гласуването в празник и настроение ще се успее да се повдигне избирателната активност от 40% може би двойно. Изборите не се приемат на сериозно у нас и наистина трябва някаква промяна за това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 2
penman
преди 3 години
Радев работи единствено и само в интерес на чужда държава! Началниците му имат съвсем други цели, а не честност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Червените цъpвули докарани с автобуси от села и паланки, явно си мечтаят да връщат соца! Пенсионери и маргинали с ай кю на скарида, каква чудесна комбинация.Но това е полезно, да видят хората кои се гласят да взимат властта. Само и ДПС трябва да си докара избирателите и картинката да е пълба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 6
Invcom
преди 3 години
Служебното правителство на президента има една единствена цел и правомощие - да проведе честни избори ... толкоз. Нещо което редовното правителство на ГЕРБ няма как да направи, предполагам и аз и ти не се съмняваме в това. А какво ще излезе след изборите, зависи от разума (или липсата му) на суверена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 2
Спящият бик
преди 3 години
Аз само да напомня, че като дойде "служебвото" правителство на (п)РЕЗИДЕНТА Радев, да няма кой ми сира в гащите! Койно забравя миналото, рискува да го преживее отново!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 5
Invcom
преди 3 години
Верно е бате .. и още 10 члена да цитираш комунистите си ни управляват и нямат никакво намерение да хвърлят оставка .. за сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен е действащ закон на Република България, приет от 38-о народно събрание на 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой 37 от 5 май 2000 г.Текстът му се състои от четири члена. В член първи се казва, че управлението на Българската комунистическа партия, дошла на власт с помощта на външна сила, обявила война на България, довежда страната до национална катастрофа.В член втори се изброяват десет обвинения към ръководствата на БКП и шест срещу целия режим. Според различните точки БКП е отговорна за различни неща, вариращи от унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация и моралния и икономическия упадък на държавата до нарушаване на човешките права и свободи по редица начини и подчиняване интересите на страната на чужда държава-СССР до степен на практическа загуба на държавен суверенитет.Член трети обявява БКП за престъпна организация въз основа на обвиненията от член втори, а член четвърти обявява всички действия, извършени с цел съпротива и отхвърляне на режима, за справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още