Дивидентите не са мъртви, но инвестиционните стратегии се нуждаят от промяна

След тежка година за изплащанията от компаниите, инвеститорите трябва да погледнат по-внимателно към печалбите

0
 
1
 
4
преди 1 месец
И не мисля, че дивидентите въпреки кризата - са паднали чак толкова страшно - моята доходност ще падне с около процент от 6% на 5%, хем съм гъбав с петролни и финансови акции.
0
 
1
 
3
преди 1 месец
Британските компании са ного апетитни, защото данъкът дивидент там е нула, освен ако не си бая тлъстичко инвеститорче - и само туканка - ако си честно пионерче - плащаш 5%. Не е като във Франция - да те чешат с 30% - или в Германия с 26%.

Друго - Британия може да е обратняшка държава, населена с пияници и дегенерати, но там са базирани ного могъщи световни концерни - ного - особено в добивната промишленост - която е стратегическа. Затова имам в портфейлът си акции на десетина британски.

Иначе разбирам идеята на статията - вярно е, че доста британски раздават прекалено големи за печалбата си дивиденти... някои дори дивиденти над печалбата и то не 1-2 тримесечия, а трайно. Съгласен съм и за Мидичката, че с право намалиха дивидента, дано не го връщат веднага на 47 цента, но да задържат повече пари, за да намалят дългът си и да инвестират по-агресивно във газ и във ВЕИ, защо не и във водородчец. Да вземат пример от плановете на техните конкуренти и ортаци от Газпром.
0
 
3
 
2
Solar Power до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прав си. Не знам какво анализирват но много думи в статията и накрая нищо не разбрах :) Buy and Hold това е. Работи от както има борса по света. Аз до момента единствено купувам от над 20 години. Никога не съм продавал. Това е третата криза която ме удря..... 2000/2008/2020 и като ударя чертата СРЕДНО имам едно 400% ! Да имам и няколко фалирали компании , но имам други които са много по добре от 400% и като удариш средно това е ..... Вкарал съм също и в няколко хеджирани фонда....
0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не са мъртви изобщо. Даже добре си вървят :)