IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Властта е глуха, нужен е нов парламент

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа, каза държавният глава

21:29 | 23.07.20 г. 54
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Президентът Румен Радев излезе пред протестиращите и призова към към рестартиране на системата. "Никога българите не са били по единни в желанието си да отвоюват държавата от мафията", каза държавния глава, цитиран от БНР.

"15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха, за които властта остава глуха и отказва да чуе. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лъжи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще”, каза Радев. 

Той посочи, че протестът настоява за оставката на цялото правителство и на главния прокурор, но властта остава глуха за гласа на хората.

„Надяваха се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това. Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа. Нужен ни е нов парламент”, категоричен е президентът.
По думите му е нужно да бъде отворен пътят за конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи и перпективи, и които да върнат нашите братя от чужбина.

“На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България. Пожелавам Ви успех и непримиримост! Мутри – вън! Да живее България!“, завърши Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 8 rate down comment 4
Invcom
преди 3 години
И това ми било икономически форум където е събран "цвета на нацията" ... единия чака редовните (фалшифицирани) избори за да гласува. Той явно като Баце не знае къде живее или се прави на луд като него. Другия си мисли, че президента назначава главния прокурор... Не драги, президента е ДЛЪЖЕН да подпише указа за назначаване, а главния прокурор се избира от Парламента (демек Баце), боже прибери си версиите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 6
mrynmryn
преди 3 години
Тоя що се прави на ощипан? Нали той подписва заповедта за назначение на главния прокурор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 5
dr.5rov
преди 3 години
Цветната революция продължава. Какво следва? Обикновенно следва тежка и груба провокация. Градусът се покачва до точка на кипене. Падат жертви и тогава главнокомандващият Радев вика армията да въдвори ред (ако има подкрепата на офицерския състав). Така, че най-сетне след 30 години танковете ще дойдат. Разбира се, това е само възможен сценарий. Не е задължително да се случи така. Може да дойдат само БТР-ите. Може и да е по-лошо, но то ще дойде след това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 6
kane
преди 3 години
Има избори на всеки 4 години Радев.Изборите не са концерт пожелание или по твое желание. Хората на площадите отказват да спаззват социална достанция, но упорито спазват електурална дистанция като не гласуват. БГ е дмокрация. И многинството управлява. На който не му харесва да гласува на изборите и да се опита да го промени - нормалните хора гласуват. В БГ не са нормални, защото НЕ гласуват, дори и като е задължително! Да крещят и се правят на маймуни задно обаче могат с удоволствие и наслада в коронавирус смъртонсостна епидемия... малуумници са това.Пдокрепям правото на ротест на всеки.Покрепям ББ да не подава отставка 6 месеца преди редовните избори.Искам да видя 80%-90% гласували, за да не ставаме свидетели на подобни протести и за напред - на хора събудили се след 3.5 години и разбрали че са пропуснали да упражнят вота си, защото за тях не е било важно. Сега обаче им е много важно станало да си правят избори когато им скимне - това не е концерт по желание хлапаци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Номер 1 в класацията Най-Tъп *** копейник се е активизирал тая вечер, явно надушва края на месеца и лъскавите рублички, които ще заподскачат в джоба му.Или не са рублички? Да, всъщност 1 рубла е 2 стинки и половина...Ей това е да те направят за 2 стотинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
Тулупа у софийския централен !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 5
ing5rov
преди 3 години
ти немаш думата тоя път ... хОди да защитаваш с тялото си господаря си ... инак , глад и бой !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
а шиши не плаща ли ... а ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Рундьо Рублата, интелектуален импотент и марионетка на московски конци, много ти се ще пак да правиш служебно правителство и да си туриш "нашите" хора, нали?!Само да ти кажа, че ти и господарите ти сте още по-зле, не ви щем нито вас, нито Евразията ви, нито празните ви соц кратуни и фалити, всеки път като се докопате до властта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 7
ing5rov
преди 3 години
ГЕРБ е раково образование , обхванало държавата ... ГЕРБ е станала държава , не е ли видно ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още