IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Властта е глуха, нужен е нов парламент

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа, каза държавният глава

21:29 | 23.07.20 г. 54
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Президентът Румен Радев излезе пред протестиращите и призова към към рестартиране на системата. "Никога българите не са били по единни в желанието си да отвоюват държавата от мафията", каза държавния глава, цитиран от БНР.

"15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха, за които властта остава глуха и отказва да чуе. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лъжи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще”, каза Радев. 

Той посочи, че протестът настоява за оставката на цялото правителство и на главния прокурор, но властта остава глуха за гласа на хората.

„Надяваха се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това. Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа. Нужен ни е нов парламент”, категоричен е президентът.
По думите му е нужно да бъде отворен пътят за конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи и перпективи, и които да върнат нашите братя от чужбина.

“На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България. Пожелавам Ви успех и непримиримост! Мутри – вън! Да живее България!“, завърши Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 5 rate down comment 6
Invcom
преди 3 години
хаха не мисля си, че хората искат ГЕРП + Депесе и затова са по площадите .... обръщай палачинката вовреме Ватников ... герба са бита карта, приятелски акъл ти давам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 3
dr.5rov
преди 3 години
До сега у нас е имало 2 цветни революции. Сега тече третата. Този тип насилствено сваляне на някоя власт се наложи като основен начин в новата епоха. Практикува се навсякъде и от всички. Оказва се много подходяща. С относително малко средства и запазване на икономическата структура (ток, вода, здравеопазване, ....) се постигат необходимите цели чрез (по същество) насилсвтени методи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 5 rate down comment 6
red6
преди 3 години
Първо, избори не е задължително да има само на определеният срок. Последната дума винаги е на народа. Тия, които са във властта са представители на народа и трябва да уважават нашите желания. А не обратното.Задължително трябва да има предсрочни избори - само и само организацията да не бъде направена от ГЕРБ, защото при редовни избори ще има масови фалшификации. Пак ще се развърти костинбродксата печатница...Коментара гласували били преди 4 години 1М души за еди кой си не е релевантен. На площадите по градовете е имало пиково поне 100 хиляди - столица + всички областни градове + зад граница. И това са само хората, на които им е накипяло до крайна степен. Много хора са излизали различни дни, а някои въобще не подкрепят герб но не са излизали да протестират по ред причини.А това, че Радев бил обслужвал руски интереси. И да е вярно - какво от това? Само той ли ги обслужва? Той каква власт има? Нито успя да спре избора на главен прокурор, нито даже спря охраната от НСО на Доган и Пеевски.В същото време Росенец е някакъв анклав, не само сарая ами и никой не знае какво се случва на нефтеното пристанище. Никой не знае как лукойл сигурно са единствената работеща на загуба рафинерия в целият свят и то вече 10 години. И на всичкото отгоре - монополист при данъчните складове. Дори не коментираме как при най-ниски акцизи за горивата имаме средни на Eвропа цени на горивата :DТова сигурно Радев го е проспал. Сигурно и той е рестартирал Белене и той е подписал анекс, за който после да ни осъдят за 1Млрд рашките. Сигурно и той мота до последно преговорите за газта с Газпром да почнем да купуваме на пазарни цени, а не на колкото им хрумне в Масква. А съм напълно сигурен, че точно Радев е разрешил едни 350М да се дадат на руска фирма да се разшири варненското езеро точно до частното пристанище на сокола... Без търг, без нищо и без нужда да се разширява за частно лице с държавни пари. Нищо, че точно до това пристанище има държавно такова, които са в пряка конкуренция. Нищо и че няма ОВОС и ще се такова таковата на варненското езеро, които и без това в момента е цялото в лaйna. Почти съм сигурен и че Радев лично караше със самолета строители от Италия по времето на голямата криза там, само и само да не спира тук полагането на едни тръби. От които България я има файда, я - не. Сигурно и той е договорил комплекса на Камчия.И сигурно още един чувал с примери, но тия са може би най-фрапантните в момента.И последно - когато имаше на втори кръг две имена - Радев и Цачева аз отидох да бера гъби. Аз, както и много други и поне едно 90% от протестиращите никога не бихме гласували за непребоядисаните ***. Ама я у лево всички, дето се опитват да ми обясняват как ако имало протести, щели да дойдат ***... Алоооооооо, за да дойде някой той трябва първо да си тръгне. А това не се е случвало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
***=р.о.м.и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
Ами отново ще кажа: при голямо участие, много по-трудна е фалшификацията. Как си го представяте при едни "веднага" проведени избори, кой е най-готов??? Много хора пренебрегват упоритата и постоянна работа за подготовка на една промяна. Урбулешките действия ще доведат само до още по-големи проблеми, а не се знае как ще караме зимата. От всички протестиращи, колко са готови да помагат на родителите си и бабите по затънтените краища? да се опълчат на ***? да отидат на полето, поне да приберат реколтата?Съгласен съм, че администрацията е ОГРОМНА и НЕКОМПЕТЕНТНА, но друга за сега поне НЯМА. Като знам какъв инженер съм, страх ме е да отида на доктор;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Сигурно си мислиш, че хората искат Бесепе + Депесе?? Хахаааа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 9 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Червените кратунки искат и те да си организират изборите, че победата да е сигурна. Ах, решетниковчета мамини, май не осъзнавате, че никога повече няма да управлявате? *** Радев е последната лъжа, на която хората се вързаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 5
Invcom
преди 3 години
Хората знаят, че ако ГЕРБ организират изборите няма вариант това да бъдат честни избори, електоралната подкрепа на партията се изчерпва до около 500 000 души държавна администрация. Точно затова се бунтуват и не искат ГЕРБ да организира изборите след 7 месеца, защото не искат още 4 години от същото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
IQ96
преди 3 години
Ами не е така. Казва да гласуват всички! Тогава много по-трудно ще е да се манипулира вота.Най-мразя думама ВЕДНАГА. Това е ИНФАНТИЛНО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 1
Zlato
преди 3 години
Въпросът е само да се намери някоя госпожа "Fuc*k the EU" Бисквиткова и те ти Майдан :)))Ще ти се, ама едва ли? В България Майдани не са се случвали и няма и да се случат. Най-много някоя пукната кратуна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още