Tesla изпрати четвърто поредно тримесечие на печалба

Автомобилният производител избра локация до Остин, Тексас, за своя втори завод за асемблиране в САЩ

1
 
1
 
8
преди 1 месец
Правилно си го написал: мъск е мошшшшеник и крадец.
0
 
5
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз съм бивш счетоводител също/ ако изобщо има бивши такива) и знач много добре тримесечните отчети какво са. Искам да видя консолидиран годишен отчет на печалба на тесла веднъж. Ако има 4 последователни тримесечни, би трябвало и годишния да е на + нали, ай да видим дали ще стане!
1
 
4
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
защо тогава акциите са надолу с 5% само днес?
Мъск е тарикат. той не е бизнесмен чист.
Той няма един конкуретнтен бизнес. Всичките му фирми оперират много близо и под крилото н държавата и нейнте ресурски, например:
Спейсекс - цоца парици от наса. Едно време наса беше супер соц. структура, със спящи хайляци на работа, с огромни придобивки социални и огромни заплати лежащи в/у огромния гласуван постоянно бюджет. Републиканците никак не обичаха този комунизъм в двора си и го разбиха, като намалиха бюджета и го дадоха на подизпълнители като мъск, който назначава бедни емиграни като контрактори - без социални осигуровки, без синдикати регулиращи работата. Така под крилото на държавата прави пари и без конкуренция.
Солар сити - същата работа. Почти половината от американските щати имат соларни дотации които с добавените федерални такива дават около 50% субсидия от цената на целия солар. Около 20-25$к е цената на средния солар и те заплащат половината от него вместо клиента.
Тесла - пак яки дотаци от държавата и общините по целия свят - от Евро 7000 в франция + 5 000 за стария ти автомообил, до безплатни сини зони, безплатни зарядни станции, липса или ниски данъци мпс и пр.
Тоя пич няма една компание дето да се изправи лице в лице с конкуренцията и без подкрепа на данъкоплатеца... той е един огромен лицемер за мен. Даже и бизнесмен не е
2
 
6
 
5
Zlato до: zap
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хаха. Какви опорки. Тук става дума за това, че Мъск печели от едни държавни регулации, които му позволяват да дои данъкоплатците. Без тези държавни протекции щеше да е на 300 милиона загуба, т.е. производството на ел. коли на тоя етап си е загуба на ресурси и време (dead weight).
0
 
5
 
4
0pk до: zap
преди 1 месец
Света го тресе ковидната криза, наливат се пари в банките - да не клекнат от необслужени кредити, продажбите падат наполовина, световните производители на коли се чудят кой с кого да се слее - че да оцелее, ноооо преподобния Илън рисува печалба!
Не знам ти какво очакваш, ама аз лично oчаквам с нетърпение Мъск да направи марсианци всичките си последователи :D
5
 
2
 
3
zap до: Zlato
преди 1 месец
Няма профилна снимка
нещо редовния *** онемя
това ли са ви опорките, очаквах повече?!
3
 
5
 
2
Zlato до: bertram
преди 1 месец
Няма профилна снимка
В схемата участват данъкоплатците чрез корумпираните си и некадърни управници. Когато Държавата участва това не е Понци схема, като имаш предвид, че и тези данъчни кредити отиват в по-заможната част от населението ;)))
"...подпомогнат от продажбата на регулаторни данъчни кредити, да генерира печалба от 104 милиона долара през второто тримесечие, пише The Wall Street Journal"
4
 
6
 
1
преди 1 месец
мъск е страшен схемаджия
хубаво нещо са иновациите, но той ги комбинира с понзи схема, което като цяло не е полезно за сектора.