IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестът пред парламента се превърна в седящ

Протестиращите се разположиха на "жълтите павета" пред Народното събрание

15:30 | 20.07.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Днес е 12-ят ден от протестите, които започнаха с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Митингите традиционно се провеждат вечер, но от сутринта недоволните са пред сградата на Народното събрание, където днес бяха дебатите по вота на недоверие, поискан от БСП.

За около два часа народните избраници приключиха с разискванията в отсъствието на премиера Бойко Борисов, който все още е в Брюксел. Петият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" ще бъде гласуван в Народното събрание утре - 21 юли, решиха депутатите с гласуване след двучасови дебати на извънредно заседание днес.

Протестиращите обаче останаха пред парламента и се разположиха на "жълтите павета". Видимо хората нямат намерение да се разотиват, а някои от митингуващите отвориха дори книги.

Тази сутрин протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание. Недоволни от управлението граждани поискаха оставките на кабинета и на главния прокурор. Малко преди 9 часа движението по булевард „Цар Освободител” беше блокирано.

Очаква се тази вечер отново да има протест.

Вижте кадри от новата форма на недоволство в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
Asdf1234
преди 3 години
Не съм против правото на протест на всеки. Аз също протестирах и свирках, но срещу друго правителство и ги разбирам. Но мисля, че тези хора прекалиха.Да протестират, без да пречат. Скоро, на някой няма да му издържат нервите и ще има проблеми. Къде е полицията в случая. Искат да има саморазправа ли и кървища.. Да се разправят с депутататите не с обикновените хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още