IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow затвори със спад за първи път от пет сесии насам

През следващите няколко седмици основните технологични гиганти ще представят своите отчети

23:22 | 16.07.20 г. 1
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Wall Street затвориха сесията в четвъртък на червена територия, след като акциите на големите технологични компании отново изпитаха трудности, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 135,39 пункта, или с 0,50%, до ниво от 26 734,71 пункта. Широкият измерител S&P 500  отписа 10,98 пункта, или 0,34%, до ниво от 3215,58 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,73%, или 76,66 пункта, до ниво от 10 473,83 пункта.

Акциите на Microsoft и Apple поевтиняха с над 1% всяка. Книжата на Netflix заличиха по-ранните спадове и се търгуваха с 1,5% по-високо.

Технологичният сектор отчита най-добрите резултати на фондовата борса през тази година, тъй като инвеститорите залагат, че бизнес моделите на компаниите в него могат да издържат на икономическото забавяне от коронавируса. Те обаче изпитват трудности през тази седмица. Книжата на Netflix поевтинява с повече от 3% на седмична база досега. Акциите на Facebook, Amazon, Alphabet и Microsoft също регистрират спадове в цените си.

„През следващите няколко седмици основните технологични гиганти ще представят своите отчети“, каза Дан Айвс, анализатор от Wedbush. „Това ще бъдат няколко ключови седмици за инвеститорите да преценят как технологичните модели се справят с безпрецедентната буря на COVID-19 и ще бъде ключов барометър за общите тенденции на потребителските и предприятията по време на този период на полузаключване".

Междувременно сезонът на корпоративните отчети продължи с Bank of America, която представи по-добри от очакваните приходи за предходното тримесечие. Въпреки това акциите на банката поевтиняха с над 2%, тъй като компанията заделя 4 милиарда долара за загуби, свързани с коронавируса.

Акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с 2,4%, след като тримесечната печалба на компанията надмина очакванията на анализаторите на фона на силните приходи от търговията.

Книжата на Johnson & Johnson се търгуваха с 0,4% по-ниско, тъй като целогодишните прогнози заглушиха оптимизма около тримесечните печалби на компанията.

Молбите за обезщетения при безработица в САЩ отбелязаха най-малкия си седмичен спад от март, като броят на подадените молби за финансова помощ по редовните държавни програми възлиза на 1,3 милиона през седмицата, приключила на 11-и юли, което е 10 000 по-малко от предходния период, показаха данните на Министерството на труда, публикувани в четвъртък.

От друг страна продажбите на дребно в САЩ надхвърлиха прогнозите за втори пореден месец през юни. Общият обем на покупките на дребно се е увеличил със 7,5% на месечна база през юни след рекордния ръст от 18,2% през май, показаха данните на Министерството по търговията на САЩ.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,617% и 1,308%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 96,33 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,26% на ниво от 1,138 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,49 долара до 43,30 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат понижение от  0,46 долара до ниво от 40,74 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 1,01% до ниво от 1795,40 долара за тройунция.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
be_google
преди 3 години
коги ли ще острижат офцете и на тоя ствръхманипулиран пазар?!?нямам амерошитове и не е препоръка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още