IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът поиска оставките на министрите Горанов, Караниколов и Маринов

Финансовият министър, министърът на вътрешните работи и икономическият министър ще входират съответните документи в четвъртък

20:23 | 15.07.20 г. 36
<p>
	<em font-size:="" pt="">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов подават оставки по искане на министър-председателя Бойко Борисов, на фона на многохилядните протести. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. 

Горанов, Маринов и Караниколов са декларирали пред Борисов готовност да подават своите оставки незабавно, съобщиха от Министерския съвет. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре.

По време на заседанието координаторите на партията са поискали от премиера освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата е дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 1 rate down comment 2
Oбичам България
преди 3 години
T.ъ.п. ли си :D или се правиш на т.ъ.п. :D Кажи ми, честно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 1 rate down comment 2
dr.5rov
преди 3 години
Това, което наблюдаваме сега е една класическа цветна революция. И като всяка такава е дирижирана от задкулисни сили. Дирижирана е на всички нива, дори медиите участват в това. Какъв ще е резултатът лесно може да предвидим като си спомним какви са резултатите от подобните такива. Жалко, тъкмо започнахме да излизаме от зоната на здрача след 30 години и отново ни запратиха там. Горките хорица, не знаят какво правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
. И на едни нови избори, ако спечели пак ГЕРБ, отново ли сме на протести? Хората по протестите ...---да, или емиграция... то това ви е надеждата и такъиката де, вече 30 год.. да бавите топката докато критичната.маса се изнася, а вие си злоупотребвате ...Вие герберастите/ депесарите бавно затривате държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 2
bertram
преди 3 години
Кому е нужно правителство от марионетки.... ами на #КОЙ, за да могат Боко, Доган и Пеевски (+ цялата ДС пасмина) да си нагласят нещата и уредят спокойствието. Като я гледам Нинова, а и Марешки, Волен, Партиотите всички са готови да се договорят, за да участват във възстановяването след ковид кризата с 10 милиарда евро парици.... Така ще сменим настоящите мутри с нови ... Оставка на Гешев, Борисов, Прочистване на ВСС, ДАНС, МВР и тогава вече има шанс да станем европейци, а не авторитарен режим от източен тип.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
рядко се намесвам в българската политика шот съм по принцип "*** на Кремъл" .... :)) ама тоя път Черепов печели, тва беше целта -> тия тримцата аут, та толкоз за "народа срешу мафията" или квото беше нарисувано там за окраса на пейзажа ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 7 rate down comment 1
george353
преди 3 години
Ватенката, всъщност е права. Аз, като московски агетн, съм съгласен с най-големият русофоб в квартала. Тези няколко хиляди на площада не представляват всички хора, а истерията около правителството ще доведе до политическа криза която само ще влоши ситуацията повече. Лешоядите яхнали вълната ще оглозгат всичко до череп и после ще ви оставят само сметката... както винаги се случва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 5 rate down comment 2
Oбичам България
преди 3 години
Моята позиция е да се изчакат изборите - служебно правителство освен порочни практики за няколко месеца друго не може да направи. Нека коалицията си изкара мандата и после на изборните ше търсете сметка, но да се молим на спасители като Пламен Орешарски да започнат промяната е несериозно. Експертите на БСП ги знаем. На президента ги видяхме. От къде ще паднат тези експерти - г-н Пеевски или/и г-н Божков ще отговорят на въпроса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 1
Oбичам България
преди 3 години
Интересно ми е ако има сега избори кой ще "изберете"? От протестиращите не чух кой е алтернативата? Може би ти ще обясниш. И на едни нови избори, ако спечели пак ГЕРБ, отново ли сме на протести? Хората по протестите са по-малко от работниците на Дилян Пеевски и Кирил Домусчиев поотделно - те ли са масата, която ще донесе победата на неизвестеният спасител? Как ще обясниш, че много хора скандират *** за ГЕРБ, БСП и ДПС - къде е обединението? Ще ме извиниш обаче аз също съм недоволен от много неща, ни участвам в различни кампании или пускам сигнали до съответните органи - не съм излязъл след работа да пея *** за всички, защото виждал ли, лошия Иван Гешев не вкарал всички "мутри" в затвора ами само "нашите".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 3 години
Това което виждам да се случва в България няма да доведе до по добро---нали точно за това е протеста... да махнем лошото с надежда за добро!Ние ако бяхме разумни нямаше да избираме дпс... пардон, тиквата толкова дълго!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 3
kane
преди 3 години
Това което виждам да се случва в България няма да доведе до по добро както някои си мислят, а напротив. Българите са по скоро емоционални отколкото разумни - иска ми се да виждам активността им на избори, а не на площадите по време на епидемия. Това явно са хора, които няма какво да губят, дори живота си не ценят. Питам се защо едни отчаяни хора трябва да бъдат слушани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още