IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla сви цената на своя Model Y с 3 хил. долара

Концернът прави това само 4 месеца, след като пусна модела на пазара

11:20 | 12.07.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/ Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/ Bloomberg

Tesla намали цената на кросоувъра Model Y с 3 хиляди долара по-малко от четири месеца след началото на продажбите, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Стартовата цена сега е 49 990 долара, става ясно от уебсайта на компанията. В средата на март, когато производителят на автомобили започна доставките на модела, цената му беше 52 990 долара.

Понижението на цената на Model Y е второто значително, което Tesla предприема в рамките на около шест седмици. В края на май компанията сви цената на Model S с 5 хиляди долара, а тази на Model 3 беше понижена с 2 хиляди долара, което според някои анализатори е сигнал за по-слабо търсене.

Tesla приключи второто тримесечие с доставени 90650 автомобила, което беше над очакванията на икономисти и доведе до ръст в цените на акциите на компанията.

През юни концернът успя да продаде близо 15 хил. броя от своя Model 3 в Китай, най-големият автомобилен пазар в света, отбелязвайки 35% ръст на продажбите на месечна база. Tesla продаде 11 095 електромобила през май, а през април бройката беше едва 3635, показват данни на Китайската асоциациация за леки автомобили.

269-проценото повишение на книжата ѝ помогна на Илон Мъск да изпревари известният инвеститор Уорън Бъфет в индекса Bloomberg Billionaires.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
kane
преди 3 години
Като стигне до цената на Корола - $18000 ще я купя, даже и до приус ако стигне $23000 ще я купя.До тогава обаче, със 2% годишни загуби на капацитета, $7000 цена на батерията и тази висока цена на придобиване тесла е абсолютно неконкурентноспособен автопроизводител и се купува от хора скарани с математика и показни парвенюта смятащи това за шик.Затова тойота продава по над 10 000 000 коли на година, а тесла 300 000.Тойота слага вече над 20 години батерии в колите си, та не можеха ли те да извадят ДВГ от тях и да оставят само батерията...можеха, но сметките не излизаха - не си струваше. Панасоник е японска компания също, знаем за връзките и културата м/у японските компании, защо тогава тесла не е японска? Защото са прагматици и им е слаб маркетинга. Тесла=0+маркетингДокато няма пробив в технологията и цената на батерията тесла е пред фалит във всеки един момент и само слабоумни и спекуланти безразсъдни могат да влизат в нея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още