Електронното правителство в Естония е спестило на администрацията 820 г. работа

Коронавирусната криза влошава средата за киберсигурност, казва Спас Иванов

0
 
3
 
8
OB4AR до: rooctcho
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Тази метрика не е приложима за нашата администрация. Тя просто не работи.
1
 
5
 
7
serafima до: дядя Вова
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
И на мене този въпрос мира не ми дава.
1
 
6
 
6
дядя Вова до: serafima
преди 11 месеца
Оти ги ручаме тиквите?
1
 
6
 
5
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
На мене ми се споделя по темата. Темата за пандемията в Естония наистина не ни върши работа. И по нея по-добре да гледаме собствения си двор и какви ги правят НОЩниците начело с вдъхновителя им. Вярно е, че Естония е доста по-малка държава от България, но въведоха електронно правителство и отчитат дейности. Помните ли ние откога се каним да правим това??? От времето на ентусиазирания министър Николай Василев от НДСВ в началото на века, като се отделяха луди пари, та до днес, ....включително и сегашният министър на транспорта преди това се занимаваше с електронното правителство, но не се получи и го наградиха. Така администрацията ни днес е 3-4 пъти по-голяма на брой в сравнение с преди 3 десетилетия. Тези хора знаем за кого гласуват и колко струват на държавата. И не е толкова в неспособностите на България да го направи, макар че само издънката с данните в НАП или преди това с регистъра ДА СА СРАМНИ епизоди без последици. И всички си ТРАЙКАМЕ.Един насърчителен пример беше тази година масовото подаване на данъчните декларации по електронен път. Мисля си, че показахме, че можем да се справим и с машинно гласуване, но ЗАИНТЕРЕСОВАНИ И ДИГИТАЛНО устроени хора няма да го позволят при следващите избори. Иначе България много се хвали с ИТ специалисти и традиции. Току-виж гласували много нашенци в чужбина, няма толкова място за шикалкавене с мъртви души и т.н. и се обрънал вотът не в полза на тези, които искат да запазят статуквото. ТЕ НЯМА да го позволят. В тези хватки са силни и без алтернатива засега.
6
 
1
 
4
преди 11 месеца
*** = Бulgаристан
7
 
2
 
3
дядя Вова до: terziеv
преди 11 месеца
Верно гласуват с караката си.Но по-активни в умирането и емиграцията са по-големите русофоби от тях: Литва и Латвия. Русия ги резна тотално от оборота.Още по-правоверни в умирането и емиграцията са у ***.Но това е друга тема.Добре, че е "пандемията", та малко смъртността да се озапти.Фактите са упорито нещо!
6
 
2
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Глупостите за тази несъстояла се държава Естония продължават. 2009-та година трябваше да ходя в унито в Тарту, но го затвориха за няколко месеца, защото нямаха пари за отопление. Ще видим тази криза как ще им се отрази, но и досега естонците гласуват с краката си.
2
 
5
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Ти да видиш, в БГ тази цифра би била поне 10к години ....После защо били ниски заплатите в администрацията