Германците искат да създадат положителна, вълнуваща история за Европа

Ще се възползва ли канцлерът Меркел от може би последния си шанс?

0
 
4
 
5
korn до: deaf
преди 1 година
Няма профилна снимка
Първо да отележим че, Англия все още не е напуснала изцяло ЕС, а има някаква автономност и спазва законите на съюза. Второ Англия е против по обединен ЕС и не се кефи на държави като наща, така че майната им. Швейцария не иска да е в ЕС, защото е перачница на пари и ще попадне под ''ударите на закона'', но спазва голяма част от правилата на съюза, като например свободното движение на стоки и хора. За Исландия не знам и едва ли има значение че не са в ЕС. Но като цяло, ЕС е мега икономика която не отстъпва на Китай или САЩ, еврото втората най разпостранена валута, и стандарта на живот на средния европеец е по добър от на китаеца и на американеца. Путин ако беше слушал малко повече Меркел а не да избива комплекси и да се прави на каубой Русия щеше да е в по добра форма.
3
 
2
 
4
deaf до: korn
преди 1 година
Няма профилна снимка
А бе колега,ти сляп ли си за ФАКТИТЕ?! Ако си сляп за фактите,тогава дискусията с теб губи всякакъв смисъл. Под тайното управление на Меркел Британия напусна ЕС! А Швейцария и Исландия оттеглиха молбите си членство в ЕС. На практика Меркел руши ударно ЕС! А Путин накрая успя! Успя да съсипе Русия. Минималната заплата там вече е 115,(тоест,220лв.)!
1
 
3
 
3
korn до: deaf
преди 1 година
Няма профилна снимка
Меркел и Путин по свой си начин успяха да направят много неща за Европа, като най важното е че ЕС се запази и разшири.
0
 
3
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Последен шанс - за какво?! Меркел е от двадесет години на власт,(колкото нейният другар в преносен и буквален смисъл Путин),ако тя за толкова много години не е успяла да хване своя шанс и да постигне целите си,значи като политик не става за нищо.
4
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
един аншлус на Австрия или пък нападение в судетите ще е нещо много вълнуващо.Меркелкен е подписвала канцлеракт и единственот, което може да направи за европа е да покани още бежанци. И да засили исламската пропаганда.А може също така, да се набълбука в елзас и лотарингия.