IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPhone може да пристига без зарядно и слушалки

Компанията може да се опита да свие разходите си допълнително, твърди анализаторът Мин-Чи Куо

10:15 | 30.06.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

В опит да свие разходите си Apple може да не включи зарядно в предстоящите си модели iPhone, твърди анализаторът от TF Securities Мин-Чи Куо, цитиран от CNBC.

През май Куо прогнозира, че компанията няма да включи слушалките към следващия си iPhone, който той нарича iPhone 12. Целта на Apple е да продава iPhone на цена, сравнима с тази на iPhone 11, допълва анализаторът.

Американският технологичен гигант отказва да коментира.

Apple вероятно се подготвя да пусне нов iPhone тази есен, след като от 2011 г. насам всеки септември или октомври предлага нови модели. През повечето години успешните премиери на нови устройства, които носят над половината от приходите на Apple, са ключови за компанията.

Тя пусна нова версия на своя iPhone SE тази пролет.

Куо твърди, че следващата версия на iPhone SE, която се очаква през 2021 г., няма да идва в пакет със слушалки и зарядно.

Анализите на Куо обичайно се фокусират върху компании, които продават части или сглобяват устройствата на Apple, а той успешно е прогнозирал информация за непуснати на пазара продукти на Apple в миналото.

Междувременно Ройтерс писа, че The New York Times (NYT) прекратява своето партньорство с Apple News от 29 юни, в момент, в който издателят насочва фокуса си към дигитален модел, базиран на абонамент.

Медийната компания твърди, че на издателите трябва да се плаща справедливо за съдържанието им, а Apple News не отговаря на стратегията ѝ да изгради директни отношения с плащащите читатели.

NYT, която има над 4 млн. абонати на своя новинарски продукт, привлече рекордните 468 хил. плащащи абонати през последното отчетено тримесечие.

През последните няколко години компанията се фокусира върху онлайн предлагането, за да ограничи загубата от печатните си издания и да намали зависимостта си от рекламните приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
хаха, ама нема да си свие маржа на печалбата!продължавайте да копате бюрократи, може пък един ден да откриете нефт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още