Задава се V-образно икономическо възстановяване

Сега изглежда се освобождава натрупаното по време на пандемията търсене

   1| 2    
1
 
3
 
17
преди 1 месец
1. Пише че в САЩ доходите са 134% в сравненение преди кризата... Имаше и други подобни данни...
2. Явно статията не се отнася за БГ и подобни. Винаги когато има криза, богатите стават по-богати, а този път това ще стане бързо....
3. В белите държави парите отдавна стигнаха до хората, а тук даже и не знаем къде са...
4. И последното, което ще спомена е относно дисциплината - там асоциалните елементи са по-малко и обществото спазва по-строго карантината.
5
 
2
 
16
ing5rov до: mavericos4
преди 1 месец
абе , честно казано инвесторот мое само да си дигне рейтинга , ако такива като тебе с инфантилните си коментари и аватари се изнесат завинаги ...
2
 
2
 
15
преди 1 месец
Борисв-Пеевски потъват, потъва и България, честито ОВЦЕ!
1
 
5
 
14
преди 1 месец
Какво В образно възстановяване бе :D вие сте е**хти ***, в САЩ 40 млн безработни, от ПСВ няма такива числа, Европа едва се държи над вода, но само родния Пеевски-Недялко живее в розовата долина на еднорозите :D мислех си, че в тая медия работят що-годе адекватни хора, а то, пак тръмпоиди и Пеевски *** :D няма да ви чета повече.... как давате трибуна на подобни *** с подобни *** заглавия, не знам!
3
 
4
 
13
ing5rov до: khao
преди 1 месец
за такива като тебе е предвиден и девети път ... баси , като гвоздеи сте бе , колкото по ви бият у тиквите по- корави ставате ...
1
 
7
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Такива утопии за V-образно възстановяване нямаше и при соца. Човек трябва поне малко трезво да размишлява, дори да не е специалист икономист.
4
 
6
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не знам какво са завършили авторите на статията, но очевидно с прогнозите са зле. Да вземем следния пример. В България няма да дойдат 5 милиона туристи. Да забравим баровете, ресторантите и чадърите на плажа, въпреки, че очевидно до тук е с планирането на министерствата. Тези туристи биха изяли храна и биха си купили сувенири, да кажем всеки средно за по 200 лв. Сега това няма да стане. И хората, производители на тази храна и тези сувенири няма да получат тези пари, а това е около 1 милиард. Съответно те ще намалят разходите си с 1 милиард и други стоки, които биха били купени, няма да се купят. И така по веригата. Съответно намаляват инвестициите, фирмите стават силно предпазливии т.н. Мярката 60/40 по-скоро ще позволи да се назначат безработните от родата, но не виждам как точно би помогнала да бъдат изконсумирани тези стоки и услуги. Но това няма да е само в България. Традиционните пазари се затварят по една или друга причина, има срив в самолетната индустрия, в автомобилната и т.н.
За справка - не гледайте какво стана 2008, гледайте какво стана 1990. И там очаквахме как към края на годината мед, масло и демокрация, но пазарите на СИВ се сринаха, а другите не бяха очаровани от нас. Лукановата зима.
Сега не се сриват пазарите на СИВ, а пазарите въобще.
И това е без каквато и да е втора вълна.
1
 
6
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
нито хората, нито политиците си научиха урока, за това природата ще ни го повтори пак. Да видиме втория път как ще е.
2
 
5
 
9
0pk
преди 1 месец
Ама тя пандемията тъкмо започва, разправят други :-/
1
 
4
 
8
FNM
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Мед и масло
   1| 2