Т. Петкова: Без държавна гаранция за „Белене“ и дългосрочни договори

Изборът за стратегически инвеститор не е предрешен с подписания меморандум от "Росатом", General Electric и Framatome, категоричен е енергийният министър

   1| 2    
3
 
1
 
12
Hahoto до: zelka007
преди 11 месеца
и тази легенда дето БГ е захранвала с ток всичко около нас , е толкова пробита , че нема повече накъде . -----------------------------Кое онова време? През соца имахме енергоемка икономика. Изностът започна след се срути всичко. Има дани в нета търси и ще видиш. Уругвай не е релевантен с България. В България има собствени въглища и термични централи, има изградени и работещи ядрени мощности. В тях данъкоплатците са вложили милиарди. Трябва ли ди ги унищожим, за да бъдем като ... Уругвай... Тава са си твоите фантасмагории, нямам против, но не е нашият път.
1
 
2
 
11
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Ние сме били захранвали с ток всичко около нас??? Таварищи, с ума сошли?? Къса памет, май не помните режима на тока, забраните да се ползват 100 ватови крушки и тн. соц благини, а?
1
 
2
 
10
Sokratus до: Hahoto
преди 11 месеца
Акото, как ще си признаеш, че си член на клубЪт, та той е таен! Само за отбрани хора е! Влиза с тест по смятане и преразказ по теории на конспирациите!хахахаха
1
 
2
 
9
zelka007 до: Hahoto
преди 11 месеца
какво точно не ти харесва в уругвай ... ?! ти какво искаш две абсолютно еднакви държави ли ... ?! ... нали си наясно че това нема как да се случи . три разлики има1. наполовина на нас но изработват същия БВП2. един по-голям язовир имат , другите са съизмерими с нашите3. не мрънкат , а политиците са изградили консенсус в обществотоима голяма българска диаспора там ... :))) ... те сега го прочетохБългария стои по-добре от тях като икономика ... но , те се справят по-добре ... живеят по-добре ... и имат по-зелена енергия ... :)))Уругвай ... https://oec.world/en/profile/country/uryБългария ... https://oec.world/en/profile/country/bgrи тази легенда дето БГ е захранвала с ток всичко около нас , е толкова пробита , че нема повече накъде . ако се поразтърсиш в мрежата ще намериш инфо за "онова" време , колко е имало инсталирана мощност , кое кога е включвано в мрежата , колко е бил износът , колко вътрешната консумация ... ама това е друга тема ... друг път ще ти потърся африканска държава ... да се забавляваш и с нея ...
1
 
1
 
8
zelka007 до: Sokratus
преди 11 месеца
4
 
0
 
7
преди 11 месеца
Зелев, кросубсидиране нямаше преди да се появят СО2 таксите на Еврогурутата, ТЕЦ и АЕЦ продаваха на всичкото Балкани. Първо сринаха Козлодуй, сега сриват ТЕЦ. НО спокойно, утре ще измислят някоя нова глупост и черните плочки ще се окажат ооогромен проблем. Оборот да става, зелените кози да се доят. А Илиев пак ще е на амбразурата, sela vi....
3
 
0
 
6
Hahoto до: Sokratus
преди 11 месеца
Sokretenus, не съм член на никакав клуб, пиле недоклатено. И си вярвам, защото не падам с майския дъжд. 2012 бяхме на първо място по ВЕИ и си сринахме енергетиката. С КЕФ БИХ СПРЯЛ ВСИЧКИ ФОСИЛИ И ЯДРЕНИ МОЩНОСТИ, ДНЕС, ВЕДНАГА! Той после народът ще ви покаже, кон боб яде ли. А примерът с Уругвай не е релевантен изобщо. А зелената добавка, ще дойде идеално на крайните потребители, тези щастливи зелени дойни кози!
0
 
3
 
5
преди 11 месеца
Нужке,А защо великата държава не предложи държавни гаранции за този печеливш проект?Великанът от Кремъл, муха го е ухапала за няколко $млрд. Я пратете ББ да му застане на колене и да му се помоли само както той си може!?!Може и с КурНелия да иде!!! ;)
0
 
4
 
4
Sokratus до: zelka007
преди 11 месеца
Браво Агент007! Това за Уругуай е уникален пример! Само да знаеш, че членовете на КлубЪт няма да те разберат!Они си сакаа кюмурец и да си одат на тоалетна у дворо! Проблемът на България не е, че имаме многобройни членове на КлубЪт, а че членове от КлубЪт ни управляват! И много Ама много са си повярвали, че могат! Големец си!
0
 
4
 
3
zelka007 до: Hahoto
преди 11 месеца
ти сега ли виждаш размера на зелената добавка в германия ... ?! там това се финансира от крайните клиенти и е официално в сметките им за ток . хората си го искат и си го плащат , избрали са си политици точно това да правят ... :))) ... иначе в "поздравът" говорят че трябва да има промяна на дизайна , щото се плаща два пъти за едно и също нещо ... теб какво те притеснява цялата тази работа ... ?! според мен евала на немските данъкоплатци , че развиха цялата тази индустрия ... добре е че не знаеш за скритите плащания и кроссубсидирането за атомните и въглищните централи ... :)))вземи си една бира и отдели 10 минути на това дето ще ти напиша ... :)))България - площ 111кв.км , население 7 милиона , БВП $65млрд.Уругвай - площ 176кв.км , население 3,5млн , БВП $82млрд.и двете държави са ратифицирали пртокола от киото ... :)))това е сравнителен БВП по години ...https://***.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=world&idim=country:URY:BGR&ifdim=world&hl=en&dl=en&ind=falseтова е индекс на икономическа свобода...https://***.heritage.org/index/visualize?cnts=uruguay|bulgaria&src=countryпочти еднаква географска ширина , само те са от другата страна на екватора . като природни дадености сме почти еднакви , имат малко по-голяма плажна ивица . почти еднакви като индустрия , те имат малко по-голям превес на селскостопанската индустрия ... и двете държави сме ратифицирали пртокола от киото ... :))) ... и от тук започват разликите ... 2012 година имат 40% ВЕИ в микса2020 година имат 98% ВЕИ в миксаето как са го постигнали картичко е , зачети ... :))) ...https://***.worldpoliticsreview.com/articles/28651/why-uruguay-s-unprecedented-shift-to-clean-energy-is-a-model-for-the-worldа това им е генерацията в реално време ...https://***.adme.com.uy/това им е обяснението о т министерството ...https://***.export.gov/apex/article2?id=Uruguay-Renewable-Energy-Equipmentв момента генерират свръх излишък от електричество , направили са специални данъчни стимули за компании които искат да електрифицират колите си , имат специална програма за зелен водород , искат автобусният и тежкият транспорт да е с водородни клетки ... и са голем нетен износител на ток за региона ... и всичко това за 10 години приятелю ... :)))ние сме нация от ревльовци и оплаквачки ... това не може , онова не може ... :))) 10 минути човек , прочети двата текста , специално се потрудих да намеря по-кратички ... :)))специален поздрав от мен за теб , сигурно и Апарух би се включил ... :)))
   1| 2