IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай попарва възхода на iPhone

Майските продажби на смартфоните на Apple в страната не са толкова добри

10:59 | 24.06.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Продажбите на iPhone в Китай са спаднали през май, показвайки сигнали за отслабване, след като Apple се радваше на първоначално възстановяване, когато страната започна отново да отваря бизнеса след блокадата, свързана с коронавируса, пише CNBC.

Други области на бизнеса обаче са нараснали, включително разходите в магазина на Apple за приложения – App Store, който може би показва гъвкавостта на компанията на един от най-големите ѝ пазари.

Данни, събрани от трети източници на CNBC, показват смесено представяне на Apple в Китай през миналия месец.

Компанията е продала 3,6 млн. бройки iPhone в страната през този период, което е под 3,9 млн. за април, сочат данни на базираната в Шанхай CINNO Research. Спадът спрямо април е със 7,7 на сто, но резултатът е по-висок от продадените 3,05 млн. броя iPhone през май 2019 г.

Това е в контраст със 160-те процента ръст на месечна база през април, когато Apple спечели от скока в търсенето в Китай и се радваше на възстановяване, след като страната отвори отново икономиката си, след като няколко седмици по-рано обяви, че взема драстични мерки за борба с коронавируса.

Продажбите на iPhone в Китай спаднаха с 60% на годишна база през февруари тази година. Apple беше принудена да затвори магазините си за няколко седмици, тъй като властите искаха да овладеят разпространението на Covid-19. До средата на март всички магазини на компанията в Китай отвориха отново врати.

Междувременно броят на смартфоните на Apple, продадени през търговски партньори в Китай, е достигнал над 2 млн. през май, сочи предварителна оценка на друга компания за пазарни проучвания – IDC. Това представлява спад с около 25% на месечна база, допълва Уил Уонг, мениджър проучвания в IDC. Този показател е важен, защото е смятан за индикатор за бъдещото търсене.

Apple е отказала да коментира данните.

Общите продажби на смартфони в Китай са спаднали с около 20% на месечна база миналия месец, показва информация от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
4o4ko
преди 3 години
Ако отключва автомобил по избор може и да се приеме за екстра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Colossus
преди 3 години
Е нищо де, нали вчера акциите им стигнаха нов рекорд. Има резон - все пак ще пускат умопомрачителната екстра - отключване на автомобил, също им предстои 5G телефон - близо година след конкуренцията- а бе велики са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още