Сачева: От 2021 г. ще се договарят по-високи доходи по браншове

Министерството на труда предлага значително увеличаване на глобите за недеклариран труд

1
 
4
 
3
преди 2 месеца
Време беше. Това ще удари много сивия сектор! Като цяло старото поколение още е масово на сиво и с добро очевидно не се получи изсветляването на доходите.

"Явно управляващите са решили, че най-лесно ще победят безработицата като направят труда още по-скъп за бизнеса. "

Май не осъзнаваш, че заводите от Китай ще се преместят сега към Източна Европа и скоро "бизнесът" няма да е фактор. Или поне тоя "бизнес" дето не може да си позволи да дава 1000лв минимална заплата. Свиквай!
1
 
4
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Единствено и само евтиния труд е причината за ниската производителност и свръх конкуренция в огромна част от икономиката. Същевременно и неплащането на реални осигуровки води до ниска социална защита, произвеждане на огромна маса от маргинали и неравномерно разпределение на благата. Това пък от своя страна води до ниско потребление и спъва икономиката. Въобще не е ясно защо продължава тази държавна политика, но няма как да се очаква някакъв значителен растеж ако това се запази. Вирусът временно ще забави тенденцията, но в средносрочен план очаквам работещите у нас да продължават да намаляват. Ще се наложи да се помисли за внос на работници от Африка и други региони със сходен стандарт на живот.
2
 
4
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Явно управляващите са решили, че най-лесно ще победят безработицата като направят труда още по-скъп за бизнеса.